Hirdetés
(X)

Napjainkban a környezettudatos szemléletmód kiemelt fontosságú, egyre több munkahelyen megjelenik. Azok pedig, akik most tanulnak ki valamilyen szakmát, azzal szembesülnek, hogy a tananyag egy részében az erről való tudnivalók is helyet kapnak.

Ez nemcsak a jelenléti, hanem az online kurzusok esetében is igaz: éppen ezért érvényes a TanfolyamGURU.hu Gazdálkodás és menedzsment tanfolyamok kategóriájában összegyűjtött képzésekre is. Nézzünk konkrét példákat!

Milyen képzések közül lehet választani?

A TanfolyamGURU.hu oldalon számtalan képzést megtalálsz, itt gyűjtötték ugyanis össze a felnőttképzési intézmények kínálatát. A régi OKJ-s tanfolyamok megújult változatairól van szó, amelyek bárki számára elérhetőek, munka mellett is könnyen elvégezhetők.

Főként azért merjük javasolni, hogy nézz szét az oldalon, mert a tanfolyamok zömében az elméleti oktatás online zajlik, így tulajdonképpen nem is kell várnod arra, hogy a te városodban meghirdessék azt a kurzust, ami érdekel téged. Többféle intézmény kínálatából válogathatsz, többféle szakmacsoportban.

Nagyon népszerűek például a Gazdálkodás és menedzsment tanfolyamok, ahol az alábbi szakmában indítanak képzéseket:

  • Ingatlankezelő
  • Munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző
  • Pénztárkezelő és valutapénztáros
  • Számítógépes adatrögzítő
  • Társasházkezelő
  • Vállalkozási mérlegképes könyvelő

A kurzusok többsége pár hónap alatt elvégezhető, van, amelyikhez előképzettség sem szükséges. Az említett oldalon erről bővebb információt találsz.

A környezetvédelem szerepe a mérlegképes könyvelő esetében

A mérlegképes könyvelő tanfolyam iránt azért érdeklődnek oly sokan, mert egy hiányszakmáról van szó. A vállalkozások sorra indulnak, és mindnek egy megbízható szakemberre lenne szüksége, aki átlátja a pénzügyeket, ért az adóbevalláshoz, készletgazdálkodáshoz.

A környezetvédelem e területen úgy jelenik meg, hogy ma már nagyon sok olyan törvény, jogszabály van, amely erre vonatkozik – ezeket pedig a kis- és középvállalkozásoknak is mind be kell tartaniuk.

Fontos tehát, hogy legyen egy jól képzett könyvelőjük, aki tudja, hol kell bejelenteni például a veszélyes anyagok tárolására vagy szállítására vonatkozó információkat, vagy figyelemmel tudja kísérni, eleget tett-e a cég az EPR kötelezettségnek.

A társasházkezelő tanfolyamon is szóba kerül a környezetvédelem

A környezetvédelem egyik fő célja az energiaforrásokkal való tudatosabb bánásmód kialakítása. Napjainkban az energiahatékonysággal kapcsolatos eljárások általában pozitívan bíráltatnak el, épp ezért egy leendő társasházkezelőnek is szükséges ismernie minden fontos információt ezzel kapcsolatban.

Szerencsére az oktatásra e tekintetben nem lehet panasz: a felnőttképzési intézmények a kor követelményeinek megfelelően állítják össze a tananyagot, így szó esik ezekről is a képzéseken. Érdemes tehát beiratkozni bármely tanfolyamra felnőttként is, főleg, ha egy piacképes szakmát szeretnénk szerezni.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás