Hirdetés
greenfo/mti

Az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottsága mai ülésén támogatta a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Területrendezési Tervének elfogadásáról és a Balaton Területrendezési Szabályzat megállapításáról szóló törvény módosításáról szóló javaslatot.

A javaslat felülvizsgálatára azért volt szükség, mert Sólyom László köztársasági elnök a korábbi módosító javaslatot az Országgyűlésnek megfontolásra visszaküldte.

A módosító javaslat szerint a parti vagy partközeli településnek nem minősülő és a szennyvízkezelési agglomerációba nem tartozó településeken új épületre építési engedélyt adni csak szennyvízkezelő berendezés építése után lehet. A bizottság javaslata szerint a Balaton területrendezési tervében lehatárolt kiemelt térségi övezeteket a területfejlesztésről és területrendezésről szóló törvény szerint kell lehatárolni.

A Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Területrendezési Tervének tíz évenkénti felülvizsgálatát is javasolják, illetve azt, hogy a kormány dolgozza ki a Balatoni kistelepülések szennyvízkezelési programját a szennyvízkezelési agglomerációba nem tartozó települések esetén.
Ugyancsak ma tárgyalta és egyhangúlag támogatta a javaslatot az önkormányzati és területfejlesztési bizottság.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás