A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Az autóban több olyan berendezés is található, amit napi szinten használunk. Most, hogy már megérkezett a nyár, egyre melegebb van, a légkondinak a szerepe is megnövekszik a mindennapokban. Ahhoz, hogy mindig komfortos legyen az utazás az utastérben, bizonyos időnként a klíma tisztítására is időt kell fordítani.

Az egész művelet gyorsan megvan

Fontos, hogy a klíma mindig megfelelően működjön. Ha már nagyon sok szennyeződés található a rendszeren belül, akkor egyre több energiára van szüksége ahhoz, hogy ugyanarra a teljesítményre képes legyen. Ez a fogyasztás növekedését is eredményezheti, ami nem tesz jót a fenntarthatóságnak, a károsanyag-kibocsátás mértékének. Szerencsére ma már egyszerűen megelőzhetjük a problémákat. A Hungarolube kínálatában olyan minőségi légkondicionáló tisztító is elérhető, mint a Motip terméke.

Ez egy nagyon magas minőségű, hatékony hab, amit a legtöbb jármű esetében nyugodtan lehet használni. Kifejezetten az autók és más gépek légkondicionálójának a tisztításához tervezték. Használat után kellemes illatot hagy maga után, a hatását pedig képes hosszú távon fenntartani. 

Ezzel elkerülhetjük a kellemetlen szagokat, amelyek idővel megjelenhetnek, ha elhanyagoljuk a légkondit. Használat előtt feltétlenül állítsuk le a motort és az összes elektromos berendezést! A műveletet otthon is el lehet végezni, nem feltétlenül van szükség hozzá szakemberre.

Ha megtörtént a tisztítás, akkor a motort és a többi berendezést is legalább fél óráig még hagyjuk kikapcsolva. 30 perc alatt a hab összeesik és a rendszerből távozik a kivezetőnyílásokon keresztül. A műveletet ajánlott rendszeresen elvégezni, hogy megelőzzük a szennyeződések lerakódását, valamint a gombák és baktériumok megtelepedését. 

Kényelem és egészség

Amellett, hogy a légkondi megfelelően működjön, ne terhelje meg a rendszert, azért is fontos a tisztítás, hogy kényelmes legyen a vezetés, ne kelljen kellemetlen szagokkal megküzdeni az utazás során. Az elhanyagolt légkondicionáló sajnos egyenes utat jelent a légúti megbetegedések felé és az allergiás reakciókhoz. Gombák, baktériumok tudnak lerakódni a klímarendszerben, a szennyeződések pedig idővel el is tömíthetik azt.

Nem kell megijedni, az egész problémát egyszerűen megelőzhetjük azzal, ha bizonyos időközönként használjuk a légkonditisztítót.

Készüljünk fel a műveletre

Ugyan a tisztítás maga egyszerűen megoldható, de még mielőtt bármit csinálunk, olvassuk el alaposan az útmutatót! Ne felejtsük el leállítani a motort és kikapcsolni az elektromos berendezéseket. A klíma bevezető nyílásába kell permetezni a flakon tartalmát. Az egyes termékek esetében eltérhet a használati mód, így ha egy eddig nem ismert terméket vásárolunk, mindenképpen nézzük meg használati utasításokat!

A nyár beköszöntével az egész autó működésére oda kell figyelni, hogy megfelelően működjön és a károsanyag-kibocsátást is kordában tudjuk tartani.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás