Hirdetés

Kínai küldöttség tanulmányozta a magyar árvízvédelmi tapasztalatokat hazánkban. A delegáció, amelyet E Jingping, a Vízügyi Erőforrások Minisztériuma miniszterhelyettese vezetett, egy héten át ismerkedett a magyar árvízvédelem szervezetével, finanszírozásával, jogi szabályozásával és tegnap fejezte be munkaprogramját.

A kínai szakemberek először Őri Istvánnal, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium közigazgatási államtitkárával, majd az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főigazgatóság vezetőivel tárgyaltak az árvízi előrejelzéssel, a vízellátással, a vízkészlet-gazdálkodással, a szennyvízkezeléssel, valamint az európai uniós csatlakozással kapcsolatos kérdésekről.
A delegáció a hét során ellátogatott Szolnokra és Debrecenbe, ahol a Közép-Tisza-vidéki és a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság árvízvédelmi tevékenységéről, valamint a Vásárhelyi-terv műszaki megalapozását szolgáló modellezési feladatokról tájékozódott. Ezt követően a Szamos torkolat térségében megtekintték a Felső Tisza- vidéket, a 2001. évi árvíz utáni beregi újjáépítést, a töltésszakadások és a töltésfejlesztések színhelyeit.
A mostani találkozó a két minisztérium között 2003. áprilisban, Budapesten aláírt szándéknyilatkozat alapján jött létre. A megállapodás hangsúlyozza, hogy mindkét fél közös érdeke a környezetbarát vízgazdálkodás megvalósítása, ezért erősíteni kívánják az együttműködést ezen a területen.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás