Hirdetés

A Nokia és az Európai Bizottság arról a tervezett együttműködésről számolt be, amelyre a Bizottság Integrált termékpolitikáján (Integrated Product Policy, IPP) belül induló tesztprojektben kerül majd sor. Az IPP a termékek és szolgáltatások működését azok egész életciklusán át vizsgáló környezetvédelmi kezdeményezés, amelyikolyan hosszú távú célokat tart szem előtt mint például a környezetbarát termékek európai uniós piacának kialakítása.

Az Európai Bizottság a tervek szerint két, a Nokia és a Carrefour ajánlatán alapuló tesztprojektet indít. Az Európai Unió Környezetvédelmi biztosa, Margot Wallström üdvözölte a döntést: „A projektek életet lehelnek az új elképzelésbe. Környezetvédelmi céljaink eléréséhez és életminőségünk javításához környezeti szempontból fenntartható termékekre van szükségünk. Örömmel látom, hogy két nagy európai cég támogatja ezt az elképzelést, és hajlandó olyan projektekben részt venni, amelyek a környezetvédelmet, illetve a termékek teljes élettartama alatt biztosított, fenntartható felhasználását célozzák. Meggyőződésem, hogy ez a jövő útja.”
Az együttműködés a Nokia életciklus-alapú környezetvédelmi tevékenységén, illetve annak a Nokia termékfejlesztésre gyakorolt hatásán alapul. „A termékek létrehozásakor a tervezéstől a gyártáson át egészen az újrahasznosításig a teljes termék-életciklust végiggondoljuk” magyarázta Veli Sundbäck, a Nokia Vállalati kapcsolatokért és felelősségvállalásért felelős alelnöke. „Mindezt környezetvédelmi és pénzügyi szempontból egyaránt létfontosságúnak tekintjük, és örömmel osztjuk meg tapasztalatainkat az Európai Bizottsággal és más szereplőkkel.”
A Nokia környezetvédelemmel kapcsolatos álláspontjáról további információ a www.nokia.com/environment  oldalon olvasható.
Az Európai Bizottság Integrált Termékpolitikájáról a http://europa.eu.int/comm/environment/ipp  címen tájékozódhatunk.

* * *
A Nokia világelső a mobil kommunikáció területén, a teljes mobil iparág növekedésének és fenntartható fejlődésének motorja. Elkötelezett annak érdekében, hogy könnyen használható és biztonságos termékeivel, így mobiltelefonokkal, képkezelő-, játék- és médiamegoldásaival, valamint a mobilhálózati szolgáltatók és üzletágak számára nyújtott megoldásaival jobbá tegye az emberek mindennapi életét és fokozza eredményességüket. A Nokia részvényeivel széles körben kereskednek, a vállalatot öt jelentős tőzsdén jegyzik. A Nokia Magyarország egyik vezető távközlési vállalata. A Nokia Networks szélessávú vezetékes, vezeték nélküli és IP alapú hálózatok számára nyújt kulcsrakész rendszereket és megoldásokat. A budapesti regionális székhelyű Nokia Mobile Phones a mobiltelefonok és tartozékok piacának vezető szállítója.
A “Jövő Gyára” nevet viselő komáromi üzeme az európai piacra szállít mobiltelefonokat. Mindent egybevetve: a Nokia a távközlési ipar egyik legnagyobb külföldi beruházója hazánkban
2004. július 1.
További információ: Simai Anna Nokia Hungary Kft. Tel: 20-977-7797

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás