Hirdetés

Tavaly mintegy 600 tonna szelektíven gyűjtött alumínium italdobozt hasznosítottak újra a magyarországi kohókban: ez a szám idén bizonyára nőni fog, mert 2005-ben több mint 200 országos rendezvényen, fesztiválon népszerűsítették az üres dobozok összeszedését és hasznosítását.

Az Érdektársulat az Alumínium Italos Dobozok Újrahasznosítására (ÉAI) Magyarország Kht. is jelentősen közreműködött abban, hogy a tavalyi Sziget Fesztiválon műár több mint 100 ezer dobozt gyűjtöttek össze. Sokan már rá is taposnak, ami 80 százalékkal csökkenti a térfogatát és így többet lehet egy-egy zsákban összegyűjteni és aztán praktikusabban szállítható is a korántsem haszontalan hulladék.
Az idén különös figyelmet fordít a Kht. a Balatonra, hiszen itt mindig sok alumínium dobozos ital fogy. Ezért 35 hajó- és vitorlás kikötőben valamint a menetrend szerinti hajójáratokon italdoboz gyűjtő és információs pontok létesültek. Magyarországon tavaly 480 millió alumínium dobozos ital került forgalomba. Az országban négy alumínium kohó foglalkozik az újrahasznosítással.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás