Hirdetés

Idén 22. alkalommal szervezte meg a Reinhold és Carmen Würth Alapítvány környezetvédelmi táborát hátrányos helyzetű gyerekek számára. Július 4. és 11. között 62 tíz és tizennégy év közötti gyerek üdült Pilisszentkereszten.

A gyönyörű fekvésű, új helyszínen megrendezett táborozást teljes egészében az alapítvány fizette és a szervezés részletéről is az itt dolgozók gondoskodtak. Nem titkolt céljuk, hogy a nehézsorsú gyerekeknek olyan élményeket, nyaralást biztosítsanak, ami feltöltődést, érzelmi támaszt nyújt, miközben ismeretanyaguk is bővül. Ennek érdekében minden évben speciális tematika és koncepció mentén zajlik egy-egy tábor.
A nyaralás ideje alatt olyan kirándulásokat szerveztek, melyek egy-egy témára összpontosítanak, ugyanakkor mindnek közös pontja a természeti környezet, az adott hely élővilága. Az idei tábor egyik kiemelt programja és kirándulása a vadregényes Dera-szurdoki kalandozás, de Dobogókő és a Pilistető megmászása is a tervek között szerepelt. Az alapítvány minden évben ügyel arra, hogy a túrákat valamilyen plusz érdekességgel színesítse; ezúttal a Pilisszentkereszti Erdészet erdészei meséltek arról, hogy miért fontos feladat az erdőművelés és a vadgazdálkodás és milyen szépségeket rejtenek ezek a tevékenységek.

A gyermekotthonokban nevelkedő és a nevelőszülőknél élő gyermekek kiválasztásáért a Nevelőotthonok Nemzetközi Szövetségének Magyarországi Egyesülete (FICE) felelt, ahogyan a gyerekeket kísérő pedagógusokat is ők biztosították a tábor idejére. Mindannyiuk számára a BV Továbbképzési Központ rendkívül jól felszerelt, felújított szállodája nyújtott szállást az egy hét alatt. „A tapasztalat azt mutatja, hogy minden programon hatalmas lelkesedéssel vesznek részt a gyerekek, az élmények erejének terápiás hatása nagyon sokat ad számukra.

Az elmúlt 21 év alatt 2909 fiatal számára jelentett valódi nyaralást környezetvédelmi táborunk, sokan a résztvevők közül életükben először jutnak el a mindennapi környezetükből üdülni. Elsődleges számunkra, hogy ezek a gyerekek élményekkel gazdagodva, feltöltődve térjenek vissza a megszokott életükbe és olyan inspirációt nyerjenek, mely erőt, tudást ad nekik és a későbbi boldogulásukat is segítheti.”- mondta el Dr. Horváth Sándor az alapítvány elnöke a Pilisi táborozás kapcsán.

A Reinhold és Carmen Würth Alapítványt 1991-ben alapította a Würth Szereléstechnika Kft., azóta is a vállalat biztosítja az Alapítvány működéséhez szükséges anyagi forrásokat.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás