Hirdetés
Reuters - Oslo

A Vardar AG norvég energiaipari cég 190 millió korona (27,67 millió amerikai dollár) befektetést irányoz elő arra, hogy megépítse Észtország első jelentős szélerőművét, Tallintól nyugatra – adta hírül Johannes Rauboti, a cég ügyvezető igazgatója.

A beruházás keretében nyolc darab 2.3 megawattos szélturbina felállítását tervezik a Pakri szélerőmű-parkban, Paldiski városában. A berendezések éves termelése 60 gigawatt-óra. A nyolc turbina közül legalább egynek az üzembe helyezése a terv szerint már karácsony előtt megtörténik.

A norvég energiaipari cég a múlt hét végén állapodott meg arról, hogy megszerzi a Pakri Tuulepark projektet a dániai Global Green Energy-től, amely a koncessziót birtokolta. A szélturbinákat a német Nordex cég szállítja majd.

A Vardar AG már működtet egy kisebb szélerőművet Norvégia nyugati partvidékén, négy megawatt kapacitással és 13 gigawatt-óra éves teljesítménnyel, és egy újabb, 66 megawattos szélerőművi park létesítését is tervezi Norvégiában, Alesund városának közelében, legkorábban 2006-ra.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás