Hirdetés
Forrás: Védegylet

A Védegylet örömmel üdvözli Sólyom László köztársasági elnök úrnak a CNN hírtelevízióban bejelentett kezdeményezését a “zöld államfők hálózatáról”.

A Védegylet bíztatónak tartja, hogy szerte a világon – pártpolitikai háttértől függetlenül – egyre több állam, régió, ill. település vezetője vallja magáénak a globalizáció-kritikus és ökopolitikai mozgalmak törekvéseit.

A fenntarthatóság, a kulturális és biológiai sokféleség megőrzése érdekében, továbbá a világszegénység, a társadalmi és természeti kizsákmányolás, a klímaváltozás ellenében csak a globális döntések befolyásolásával lehet hatékonyan fellépni.

Ezért van különös jelentősége egy olyan kezdeményezésnek, amely a globális igazságosság és a jövő nemzedékekért viselt felelősség jegyében indít párbeszédet a világ vezetői között. A Védegylet emlékeztet arra is: az ENSZ legutóbbi közgyűlésén ugyancsak Sólyom László vetette fel egy környezetvédelmi világszervezet létesítésének gondolatát.

Minden magyar állampolgárt büszkeséggel tölthet el, hogy a Magyar Köztársaság elnöke kezdeményezőleg lép fel globális ügyekben. A köztársasági elnök bejelentése egyúttal figyelmeztetés is: minden népet, így bennünket, magyarokat is felelősség terhel az eljövendő generációk sorsa, bolygónk jövője iránt.

Lehet más a világ!

Boda Zsolt
a Védegylet szóvivője

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:
Boda Zsolt
06-70/530 7277

Újszászi Györgyi
Védegylet Egyesület
1114 Budapest, Bartók Béla út 19.
telefon: 06-1-279 1595
telefax: 06-1-279 1596
mobil: 06-70-314 9556

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás