Hirdetés

Érdemes a két pártra “leegyszerűsödött magyar politikai közéletben” egy zöld párttal megjelenni a következő választáson – hangzott el a Védegylet szerdai budapesti vitaestjén.
A résztvevők között akadt olyan, aki szerint felkészült, képzett tagsága alapján ehhez keretet adhatna a védegylet. Mások a vita során azt hangsúlyozták: ahhoz, hogy egy pártalapítás ne fulladjon bohózatként kudarcba komoly politikai alternatívát kell kínálni és megalapozott intézményrendszerrel kell rendelkezni, a Védegyletnél ezek a feltételek azonban nem állnak rendelkezésre. Szóba került, hogy a lakosság részéről van-e igény a zöld gondolatokra, a zöld pártra.

Többen tiltakoztak az olyan vélemények ellen, hogy a magyarokat általában nem érdekli a környezetvédelem. Elhangzott, ennek ellent mondanak a szociológiai felmérések: egy közelmúltban készített tanulmány szerint a magyar lakosság érdeklődik a globális problémák iránt, sőt kész tenni a megoldásért. Az összejövetelen ezt követően a résztvevők a Védegylet 12 pontját vitatták meg, amelyek között szó van a jövő nemzedékének országgyűlési biztosáról, az egészséges környezethez való alkotmányos jog következetes érvényesíthetőségéről, a pazarlás, a rablógazdálkodás nélküli jólétről, a környezetbarát támogatási politikáról, valamint a zöld adóreformról.
2002. április 10.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás