Hirdetés

A környezetvédelem kellő súllyal szerepel a magyar joganyagban, más kérdés, hogy az előírások nem teljesülnek megfelelően – mondta Dr. Báger Gusztáv, az Állami Számvevőszék Fejlesztési és Módszertani Intézetének főigazgatója.

Ma délelőtt sajtótájékoztatón mutatták be az ÁSZ Fejlesztési és Módszertani Intézetének „A környezettudatos gazdálkodás és a fenntartható fejlődés a szabályozás és az ellenőrzés tapasztalatainak tükrében” című tanulmányát. A főigazgató az intézet legfrissebb tanulmányát ismertetve közölte: “skizofrénia” figyelhető meg a szabályozás keretein belül kitűzött célok, illetve ahhoz szükséges tennivalók és a tényleges lépések között. A jogszabályok teljesüléséhez, a környezet védelmének előmozdulásához a kormányzati erőfeszítéseken túl társadalmi részvétel is szükséges – mondta Báger Gusztáv. Szerinte az emberek igényévé kellene válnia a környezetvédelemnek, ehhez viszont széles körű tájékoztatás kell.
További részletek:
rövid ismertető:
A környezettudatos gazdálkodás és a fenntartható fejlődés a szabályozás és az ellenőrzés tapasztalatainak tükrében ÁSZ tanulmány

teljes tanulmány:
A környezettudatos gazdálkodás és a fenntartható fejlődés a szabályozás és az ellenőrzés tapasztalatainak tükrében ÁSZ tanulmány (pdf. 1950 KB)

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás