Hirdetés

Vagy nyolcvanezer tenyésztett pisztráng szökött a Balti-tengerbe, miután egy teherhajó hétfőn elszakított egy hálót egy haltelepen. Ökológiai katasztrófától tartanak, és természetvédő horgászokat várnak.

Nem csak az a baj, hogy megszöknek a tenyésztett pisztrángok – főleg háromkilós szivárványos pisztrángokról van szó, értékük összesen közel félmilliárd forint –, hanem az is, hogy ezek a pisztrángok felfalhatják a tengeri pisztrángok petéit és ivadékait, amivel felborulna a térség ökológiai egyensúlyát.

Egy dán horgászegyesület ezért felszólította az összes dán sporthorgászt, hogy menjenek a fjordhoz, és fogjanak ki minél több tenyésztett pisztrángot. Ha valaki szeret horgászni és épp arra jár, a Jylland-félsziget és Fyn sziget közötti részre kell menni a pisztrángozó felszereléssel-írta a Guardianra és az MTI-re hivatkozva a 444.hu.

Talán értesíthetnék a nagy horgász Áder Jánost is, aki tényleg tehetne végre valami konkrétat a természetvédelemért, ha már itthon javarészt csak szavakban zöld.

 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás