Hirdetés
Forrás: BBC News

Jelentősen emelkedett a születési rendellenességgel világra jött újszülöttek száma Pekingben. Az elmúlt évtizedhez képest megduplázódott a beteg gyerekek száma, sokan születnek több ujjal, lábujjal, farkastorokkal és szívbetegséggel.

Múlt évben 10 ezer újszülött közül 170 jött világra betegen vagy valamilyen rendellenességgel. Az adatok nemcsak a kínai fővárosban ijesztők, a defektussal születő gyerekek aránya Kína városi és mezőgazdasági térségeiben is növekedett. Tény azonban, hogy a szénbányászattal foglalkozó és a vegyipari régiókban a legaggasztóbb a helyzet. Mivel ez egy igen kényes politikai téma Kínában, nehéz a problémát átlátni, de valószínűleg az erős lég-, talaj- és vízszennyezés állhat a háttérben.
A China Daily napilap értekezése szerint elképzelhető, hogy a modern városi életstílus is okozhat problémákat. A szerkesztő szerint a szennyezés miatti aggodalom helyett, az embereknek inkább saját életükön kellene elgondolkodniuk, amelyben túl sok az elfoglaltság és a stressz-tényező.
A lap szerint újabb vizsgálatokra van szükség, hogy feltérképezhessék a kapcsolatot a különböző születési rendellenességek és a szennyezés között. A szerkesztő azonban arra is rámutat, hogy fejleszteni kell Kína egészségügyi intézményeit, hogy jobban kiszűrhessék a beteg vagy rendellenességgel születendő magzatokat.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás