Hirdetés
greenfo/mti

Az Év tája címet elnyert a aggteleki és szlovákiai karszttal ismerteti meg az olasz érdeklődöket Urbán László professzor az észak-olasz Margherában.

A Velence közelében fekvő Marghera Monteverdi auditóriumába a professzort azért hívta meg a trivenetói Olasz-Magyar Kulturális Társaság, a velencei magyar tiszteletbeli konzulátus és az olasz Alpesi Klub, mert az olasz-szlovén karsztvidék közelsége miatt komoly érdeklődésre számíthat a közép-európai geológiai téma.

Az aggteleki és szlovák karsztvidék közösen nyerte el a bécsi székhelyű, Naturfreunde nemzetközi természetvédő egyesület az Év Tája 2010-2011 címet. Urbán László nem ismeretlen a hegyek iránt vonzódó olaszok és az itáliai szakmai közönség előtt sem, mivel jó ismerője a Pó-alföldön véghezvitt környzetvédelmi beavatkozásoknak, és tanulmányozta az I. vilagháború észak-olasz helyszíneit. Ezekről a témákról szemináriumot tartott a perugiai tudományegyetemen, részt vett a rovigói folyómúzeum és az Udine melletti Ragonában működő I. világháborús múzeum munkájában is – olvasható az előadás meghívójában, melyet az Aggteleki-karszt fényképe díszít.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás