Hirdetés

Második alkalommal vesz részt a Sziget Fesztiválon a Fővárosi Állat- és Növénykert. Az immár tizenkét esztendős hagyományokra visszatekintő Sziget Fesztiválon az Állatkert sátra és programjai a „Civil Sziget” rendezvénypalettáját gazdagítják majd.

Idén 12. alkalommal kerül megrendezésre a Sziget Fesztivál, amely az elmúlt esztendőkben egyike lett Európa legnagyobb multikulturális ifjúsági rendezvényeinek. Az augusztus 4. és 11. között megrendezésre kerülő fesztivál szervezői a korábbi évekhez hasonlóan az idei évben is mintegy 350 ezer fő látogatóra számítanak. A „Sziget” nemcsak zenei rendezvényeknek ad otthont, hanem többek között 119 civil szervezet is képviselteti magát. E szervezetek sátrai a „Civil Sziget” nevű területen kapnak helyet.

A „Civil Szigeten” lesz az Állatkert sátra is, ahol egyebek mellett egy a kipusztult, és a kipusztulás szélére sodort fajokat bemutató, természetvédelmi témájú kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők. Munkatársaink a helyszínen nemcsak az állatkertekkel, állattartással kapcsolatos kérdésekre adnak választ, hanem segítséget nyújtanak abban is, hogy a Szigetre látogatók néhány kézbe vehető „állati” tárggyal (állati koponyák, csontok, tollak stb.) is megismerkedhessenek olyan formában, ahogyan ez már a tavalyi fesztiválon, illetve a Matáv Gyereksziget programján is nagy sikert aratott. A számos érdekesség mellett az Európai Tigrisvédelmi Kampány keretében a tigrisek természetvédelmi helyzetét, az őket fenyegető veszélyeket, és a megmentésükre irányuló erőfeszítéseket is bemutatjuk a Sziget Fesztivál közönségének.

Az Állatkertről közismert, hogy az ország egyik legnépszerűbb látványossága, de még mindig sokan akadnak, akiknek csak homályos elképzeléseik vannak a kertben folyó természetvédelmi és ismeretterjesztő munkáról, vagy egyáltalán arról, hogy mire is való egy állatkert. A Fővárosi Állat- és Növénykert mindig is egyik fő feladatának tartotta az élővilág megszerettetését, és azt a szemléletformáló munkát, amelynek eredményeképpen az emberek talán kicsit harmonikusabb viszonyban élhetnének együtt az őket körülvevő élő környezettel. Különösen fontos, hogy ezt az üzenetet a fiatalok felé is közvetítsük, és reméljük, hogy programjainkkal a Sziget Fesztiválon is az „élővilág nagykövetei” lehetünk.

További bővebb információval szolgál a

Fővárosi Állat- és Növénykert Kommunikációs Osztálya:

Telefon/fax: (1) 364 0109; mobil: 06705797796

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás