Hirdetés

A vadászni indult antilopadoptáló nőstényoroszlán pillanatnyi távollétét kihasználva vasárnap visszalopta kölykét az észak-kenyai Samburu nemzeti parkban az oryxmama.
A Kamunjak (kenyai nyelven jelentése “áldott”) névre hallgató, világszerte elhíresült oroszlán március 29-én “adoptálta” az antilopbébit – három hónap alatt immár a harmadikat. Az hosszúszarvú oryx az oroszlánok kedvelt zsákmánya, de Kamunjak nem ette meg az antilopot, hanem védelmezte. Az oryxmama azonban a közelben maradt, és amikor a hatalmas protektor kissé messzebb távozott, megszoptatta kicsinyét, vasárnap pedig egy ilyen alkalmat kihasználva a kölyköt jó messzire elvitte attól a helytől, ahol a nőstényoroszlán tartózkodott vele.
Kamunjak karácsony táján “fogadta örökbe” az első antilopbébit. A természetellenes kapcsolat azonban rossz véget ért, két hét után ugyanis egy éhes hímoroszlán felfalta a kicsit. Februárban a nőstényoroszlán újabb bébit adoptált, a nemzeti park vezetősége azonban a kis antilop megmentése érdekében elválasztotta őket és a kicsit egy állatárvaházban helyezte el Nairobiban.
2002. április 9.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás