Hirdetés

Felújította a Sziki Őszirózsa Tanösvényt  a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság. A 10 felújított táblával, három madármegfigyelő-kilátóval ellátott megújított SZIKI ŐSZRÓZSA TANÖSVÉNY a szikes tavak és pusztai területek látványosságait mutatja be, amely március 15-étől látogatható Fertőújlak térségében.

Sziki Őszirózsa TanösvényA tanösvényen most megfigyelhető értékek:

– A Fertő-menti szikes tavak fészkelő és vonuló madarai, de még itt vannak a telelő szárnyasok is, továbbá a Fertő nádasában fészkelő madarak jó része is megfigyelhető, hiszen itt táplálkoznak. Most március idusán így még együtt láthatóak a fészkelő nyári ludak a telelő vetési ludak és nagy lilikek több ezres tömegeivel, megérkeztek a bíbicek, gulipánok, vonulnak a nagy pólingok, itt vannak a böjti récék, a nagy kócsagok, a dankasirályok stb…

Sziki Őszirózsa TanösvényA fertő menti gyepeken a napokban előjöttek az ürgék üregeikből, és természetesen a magyar szürkemarhák és rackajuhok is megszemlélhetőek (igaz, még csak a telelőhelyükön az ún. Hídi major térségében, a tanösvény kiiduló pontjától nem messze.)

Botanikai érdekességek majd csak a vegetációs idő beindulása után, de leginkább nyár végén, ősz elején lesznek csak (elsősorban a szikes növények, sziksófő, szíki őszirózsa, továbbá néhány nagyon látványos tomeges szép növény, mint az osztrák len stb…) 

A tanösvény Fertőújlak térségében a Hansági-főcsatorna ún. Fertő-széli zsilipjénél kezdődik, és úgy a kerékpárosok, mint a gyalogosok számára látogatható. (Sarródtól 5km-re északra)

Sarródon, a Kócsagvárban ingyenes, térképpel ellátott túrasegédletek szerezhetőek be nemcsak a tanösvény közvetlen környékét jelentő Fertő-táj K-i területeiről, hanem még másik öt potenciális nemzeti parki kirándulási helyszínről magyar és német nyelven.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás