Hirdetés

A Deloitte 2004-es környezeti jelentés pályázatának első helyezettje a Dreher Sörgyárak Rt. A Deloitte az úgynevezett „Zöld Béka” díjat 2001-ben alapította azon közép-kelet európai vállalatok számára, amelyek a legjobb éves környezeti vagy fenntarthatósági jelentéseket készítik.

A díj létrehozásával a Deloitte célja egyrészt, hogy a régió vállalatait felkészítse az EU hasonló pályázatain való részvételre, másrészt, hogy arra ösztönözze a közép-kelet európai vállalatokat, hogy minél nagyobb számban, tartalmilag és formailag minél igényesebben készítsék el ezt a fontos, a környezetvédelemben elért eredmények kommunikációjára egyedülállóan alkalmas dokumentációt.

„Örömmel állapítottuk meg, hogy a Zöld Béka díj egyre népszerűbb a hazai vállalatok körében és egyre növekvő számban nyújtanak be pályázatokat.” – mondta Reiniger Róbert, a Deloitte környezetvédelmi szolgáltatásokért felelős partnere. A díj odaítélésének szempontjai teljesen megegyeznek az Európai Unió hasonló díjával és ez évben már több olyan fenntarthatósági jelentéssel is pályáztak, amelyek az EU legújabb (Global Reporting Initiative – GRI) irányelveit követve készültek. A Deloitte Európa szerte élen jár a környezeti jelentések (fenntarthatósági jelentések) összeállítási és ellenőrzési módszertanának kidolgozásában. Munkatársai aktívan részt vesznek az Európai Uniós Bíráló Bizottság munkájában is.

A díjat eddig minden alkalommal egy, a Deloitte által felkért, de tőle független nemzetközi zsűri ítélte oda. A zsűriben ez évben a következő szervezetek képviselői vettek részt: az EBRD környezetvédelmi osztályának munkatársa, a World Business Council for Sustainability Development (WBCSD – Üzleti tanács a fenntartható fejlődésért) külső szakértője, a Közép-Európai Egyetem egyik professzora, a Közép-Európai Környezetvédelmi Központ képviselője, és a HVG környezetvédelmi szakújságírója.
A 2004-ben pályázók a következő cégek voltak: Audi Hungaria Motor Kft, BorsodChem Rt., British American Tobacco Hungary, Budapesti Erőmű Rt, Csepeli Erőmű Rt., Dreher Sörgyárak Rt., Magyar Villamos Művek Rt., Matáv Rt, Opel Magyarország Autóipari Kft., Tetra Pak Rt., Tiszai Vegyi Kombinát Rt.
Reiniger Róbert a következőket fűzte még hozzá: „A Deloitte fontos feladatának tekinti, hogy az Európai Unióban már több mint egy évtizede meghonosodott környezeti jelentésből Magyarországon is minél több készüljön, és minél több feleljen meg az EU tagság támasztotta fokozott követelményeknek. A Környezetvédelmi Törvényben több mint három éve szerepel, hogy a kormány megállapíthatja a környezeti jelentés (fenntarthatósági jelentés) készítésére kötelezettek körét és a jelentés tartalmi követelményeit. Várható tehát, hogy erről a közeljövőben jogszabály születik és ennek eredményeképp az eddig önkéntesen jelentést készítők köre kibővül azokkal a vállalatokkal, akik számára ezt a jogszabály kötelezővé teszi.”

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás