Hirdetés

Ismét Ökovásár, immáron 12. alkalommal! A bio- és helyi termelőket, valamint kézműveseket felvonultató rendezvény azonban a szokottnál egy hónappal korábban: 2012. augusztus 25-én kerül megrendezésre, s hogy legyen benne még egy csavar, idén a Színházkertbe várja a vásári forgatagba igyekvőket a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület.

„Az időpont és helyszín változott, de ezen kívül minden a már megszokott színvonalon és színességben, a Csalántól méltán elvárt profizmussal kerül megrendezésre. A helyi termékek népszerűsítésének színterén a kiállítók száma egyre gyarapszik, így bízunk benne, az idei betakarítási szezon végének küszöbén is ugyanolyan termelői és kézműves felhozatallal rukkolhatunk elő, mint ahogy az tavaly megadatott. – mondta el a sajtótájékoztató alkalmával Dr. Szalay Tímea elnök.

„Az idei Ökovásár kulturális tekintetben is a már megszokott jó hangulatot kívánja megteremteni. A reggeli megnyitót követően néptáncosok jókedve, népdal, tánclépések ritmusa és ifjú mesemondónk, Narancsik Jancsi tölti be a Színházkertet. Az eligazodást segíti majd a népszerű vásárbemutató, amely során a kiállítók titkai is kiderülnek. A nap folyamán kétszer lesz tombolahúzás– egy délelőtt, egy délután -, melyek nyereményeit a vásárban kiállítók portékáiból válogatjuk össze. Az Ökovásár zárásaként pedig Kóka Rozália mesemondót láthatjuk színpadon, aki a bukovinai székelyek tréfás, pajkos és sokszor könnyfakasztóan kedves meséit hozza el a hallgatóságnak.” – tudtuk meg Ring Júlia kommunikációs munkatárs programismertetéséből

Ami újdonság, hogy a délutáni órákban a helyi termékek előállításának, forgalmazásának lehetőségeiről, a vegyszermentes házi tartósításról, növénytársításokról, élelmiszerbiztonságról és más, témához kapcsolódó szakmai kérdésekről hallhatunk magas színvonalú, szakértő előadásokat az érdeklődő hallgatóság ismereteinek bővítése és azok mélyítése céljából.

„Sokan kérdezték, miért hoztuk előrébb a programot. Részben azt gondoltuk, hogy megér egy próbát, hogy – többek felvetésére – még nyári szünet idejére tegyük ezt a rendezvényt, másrészt az Ökovásár finanszírozása ebben az évben az augusztusi időpontot tette lehetővé. Reméljük, hogy a kísérlet sikeres lesz, és így a korábbi évekhez hasonló, nagyszámú érdeklődőre számíthatunk.” – tette hozzá az Csalán Egyesület elnöke

Készítsük tehát kosarunkat és véssük be a naptárba augusztus utolsó szombatjának kiemelkedő veszprémi eseményét, a XII. Ökovásárt. Az augusztus 25-i, Színházkerti forgatag pirkadattól alkonyatig tartó öko-, gasztro – és kulturális pezsgést visz a nyár utolsó napjaiba.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás