Hirdetés
(X)

Ha valaki a váltáson gondolkodik, akkor az egyik legnagyobb bizonytalansági faktor az lesz, hogy nehéz előre megtippelni, mennyi időt igényel az új munkahely megtalálása. Ugyanez igaz akkor is, ha rajtunk kívül álló okok miatt kell váltani, vagy éppen most jöttünk ki az egyetemről a friss diplomával a kezünkben.

Hogyan lehet felgyorsítani a folyamatot?

Az álláskeresésben például nagy segítséget jelent a CV Shark, ami olyan tréningeket, útmutatókat és szakértelmet kínál, amelyekkel még hatékonyabban vehetjük a munkahelyváltás kihívásait, akadályait. Természetesen mindenki tudja, hogy önéletrajzra szükség lesz a jelentkezéshez és az interjú-meghívásokhoz. Azt már viszont kevesebben, hogy a tökéletes, megnyerő CV és kísérőlevél (vagy motivációs levél) megírásához átlagosan két hét kell. Ez azért is fontos, mert nem mindegy, hogy milyen “fegyverekkel indulunk a harcba”. 

Az álláskeresés legfontosabb eszközei közé tartozik az önéletrajz. Emellett természetesen még sok másra is szükség lesz. Ilyen például a megfelelő stratégia, azaz, hogy pontosan tudjuk milyen pozíciókat, területet keresünk, azt hol lehet a leghatékonyabban elérni és milyen önéletrajzzal tudunk a legjobb eredményeket elérni.

A CV-nek nem kell színesnek, dizájnosnak lennie. Az egyetlen célja az, hogy bejuttasson minket az interjúkra. Ehhez letisztultnak, egyértelműnek kell lennie és a legfontosabb, releváns információt kell feltüntetni benne. A megfelelő eszközökkel akár még olyan kirívó eredményeket is elérhetünk, hogy 7 jelentkezésből 6 interjú születik, amelyek közül egy tökéletesen megfelel számunkra majd.

Ilyen kiemelkedő teljesítményhez szükség van egy hatékony önéletrajzra, a szakember instrukciói alapján elkészült kísérőlevélre, nagy adag tudatos LinkedIn-jelenlétre és aktivitásra, valamin stratégiai megközelítésre.

Menni vagy maradni, ez itt a kérdés

A munkahelyváltás nem egy egyszerű folyamat. Először meg kell hozni a döntést, hogy váltani szeretnénk. Ez egy nagy dilemma, aminek a feloldásában pár egyszerű kérdés megválaszolása is segíthet.

Ilyen például az, hogy a jelenlegi pozíció mennyire támogatja a célok megvalósítását? Elégedettek és kiegyensúlyozottak vagyunk szakmailag? Minden lehetőség adott a fejlődéshez? Kellően megbecsülnek minden szempontból? Egy, három vagy öt év múlva hol látjuk magunkat?

Mire figyeljünk, ha ajánlatot kapunk?

Ma már az is könnyedén előfordulhat, hogy eddig nem gondolkodtunk a váltáson, viszont egy cégtől beérkezik egy olyan ajánlat, ami már elég csábító lehet. Fontos, hogy ne minden a bérezés körül forogjon.

Ne féljünk feltenni a kérdéseket. Egy váltáshoz minden számunkra fontos információval rendelkeznünk kell. A kommunikáció mindig legyen nyílt és őszinte. Közöljük egyértelműen az igényeinket. Ha a kérdéseinkre választ kapunk, kölcsönös az őszinteség és minden szimpatikus, amit hallunk, akkor garantáltan nem fogunk csalódni.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás