Hirdetés

Az Állatkert is készül a karácsonyi időszakra. Advent utolsó hétvégéjén programokkal, és a 14 éven aluliak számára díjmentes belépéssel várják a látogatókat. Ezenközben arra sem mulasztja el felhívni a figyelmet az intézmény, hogy a karácsonyi ajándékozás számos állatvédelmi problémával járhat.

Az Állatkert is készül a Karácsonyra. A főkapuval szemközt már teljes ünnepi díszben áll az óriási duglászfenyő, most hétvégén pedig adventi programokkal várják a látogatókat. Advent utolsó hétvégéjén a kert sétaútjain pónikocsikázásra lesz lehetőség. Napjában háromszor a rénszarvasokat is megsétáltatják a gondozók, így a közönségnek alkalma lesz testközelből is megismerkedni az agancsos négylábúakkal. A Barlangteremben kézműves foglalkozások, illetve klasszikus mesefilmek várják az érdeklődőket.
A családok számára az Állatkert igyekszik megkönnyíteni az adventi programokon való részvételt, ezért a 14 éven aluli gyermekek a hétvége mindkét napján, 17-én és 18-án is díjmentesen látogathatják a kertet. Az utolsó adventi hétvége szombatján, december 17-én 13 órakor kerül sor Spote Stany belga származású illusztrátor „Lizi az állatkertben” című könyvének bemutatójára. A grafikákkal gazdagon illusztrált mesekönyvet Szunyoghy András grafikusművész méltatja, a könyvben található illusztrációkból pedig egy kiállítás is látható lesz a hétvége mindkén napján a Barlangteremben. A karácsonyi ünnepek közeledtével immár hagyománynak számít, hogy az Állatkert felhívja a nyilvánosság figyelmét az ajándékozással kapcsolatos állatvédelmi problémákra.

Mivel az állattartás felelősségteljes viszony ember és állat között, az Állatkert azt javasolja, hogy ha állatot ajándékoznak is egymásnak az emberek, ezt lehetőség szerint beszéljék meg előre az ajándékozottal, hiszen nem biztos, hogy valóban tudja vállalni az ajándékba kapott állatról való felelősségteljes gondolkodást. Az élő állat tehát ne legyen meglepetés! A felelősen gondolkodó emberek körében az elmúlt években ezért népszerű ajándékötletté vált, hogy állatbarát ismerőseiket, hozzátartozóikat egy állatkerti állat jelképes örökbefogadásával ajándékozzák meg. Az Állatkerti Alapítvány ezért évről évre karácsonyi örökbefogadási akciót is hirdet.
Idén december 23-áig tart a karácsonyi örökbefogadási akció, amelynek részeként a nevelőszülők „karácsonyi oklevelet”, 10.000 Ft feletti összegű örökbefogadás esetén pedig ajándék állatkerti kiadványt is kapnak. Decemberben a jövő évi állatkerti bérletek is még az idei áron válthatók meg!
Bővebb információval szolgál a Fővárosi Állat- és Növénykert Kommunikációs Osztálya Tel: (1) 273-4900/177; (1) 273-4910; fax: (1) 273-4902
Hanga Zoltán szakmai és sajtóreferens e-mail: hanga@zoobudapest.com mobil: 06-20 / 200-5812

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás