Hirdetés
Forrás: totalcar.hu

A Volkswagennél nem megy zökkenőmentesen az elektromos átállás, ezért átcsoportosítják a költségvetést. Egy kisebb ország éves költségvetésének megfelelő összeget költenek inkább az belső égésű motorok fejlesztésére. Ennek ellenére a jövő szerintük továbbra is elektromos.
Az elektromos átállás egyáltalán nem olyan zökkenőmentes, ahogy azt sokan elsőre hitték. A Volkswagen például 80%-os elektromos európai flottarészarányt célzott meg 2030-ra, ám jelen állás szerint ez aligha fog összejönni nekik, az ID modellek vegyes fogadtatása inkább az elektromos stratégia felülvizsgálatára ad okot.

Az elektromos átállásra még tavaly különített el a Volkswagen egy 180 milliárd eurós (70 ezer milliárd forint) büdzsét. A nagyságrendi érzékeltetés kedvéért ez az összeg a 2023-as teljes magyar központi költségvetés több, mint másfélszerese. A VW most ezekhez a tartalékokhoz nyúl és a félretett összeg egyharmadát, 60 milliárd eurót (23,4 ezer milliárd forint) visszairányítja a belső égésű motorok fejlesztésére, hogy ne kerüljön technológiai lemaradásba riválisaival szemben.

A Motor1.com szerint Arno Antlitz, a vállalat pénzügyi igazgatója a költségvetésmódosítással kapcsolatban azt mondta: „A jövő elektromos, de a múlt még nem ért véget.” A mostani döntésnek kissé ellentmond, hogy tavaly a Volkswagen márka főnöke, Thomas Schäfer még „régi technológiának” nevezte a belső égésű motorokat az alternatív üzemanyagok kontextusában, amelyek csak „felesleges zajt csinálnak”.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás