Hirdetés
Reuter - MTI

Az idei esztendő első negyedében 350 megawattnyi új szélturbinát állítottak munkába Németországban, ami megegyezik a 2003-as első negyedév adatának – közölte a BWE szélenergetikai ipari szövetség.

A termelők azt jelentették a BWE számára, hogy 215 új egységet építettek az év első három hónapjában; egy évvel ezelőtt 227 volt a megépített egységek száma, ami jól jelzi azt irányzatot, hogy egyre nagyobbak lesznek a létesítmények. A megújítható energiával foglalkozó törvény hosszú és ellentmondásos vitái közepette örömet okoz a fejlődés változatlan üteme is – nyilatkozta a BWE elnöke, Peter Ahmels.

Ahmels szerint a törvény módosításai miatt gyorsabban csökkenhet az előzetesen vártnál a szélenergetika költségvetési támogatása, és ez lassíthatja az ágazat jelenlegi gyors növekedését.

Németországban március végén 15600 megawattnyi szélturbina állt rendelkezésre, ami 29,1 milliárd kWh megtermelésére elegendő, azaz – átlagos szélviszonyok között a német áramigény 6,2 százalékát képes biztosítani. Ez a mennyiség 23,4 millió tonnával csökkenti az éves széndioxid-kibocsátást. A tavaly munkába állított német szélturbinák a világ 7980 megawattra becsült új szélerőmű-kapacitásainak harmadát jelentették.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás