Hirdetés
APA

Az ARBÖ közlekedés terén elért kimagasló környezetvédelmi eredmények elismerésére alapított osztrák díját az idén az EPCOS AG (Deutschlandsberg) nyerte el.

Az ARBÖ az EPCOS nyugat-stájerországi üzeme által a piezo-technológia alkalmazása terén elért forradalmi eredményt jutalmazta a díjjal, ami a kipufogó gázok károsanyag tartalmát akár 20 százalékkal, az üzemanyag fogyasztást pedig 15 százalékkal is csökkentheti és emellett mérsékeli még a motor zajszintjét is.

Az EPCOS szállítja a Siemens és a Bosch piezo-befekcsendező rendszereinek, az ún. piezo-aktuátoroknak fő alkatrészét. Az eljárás inverz piezo-elektromos hatáson alapul: a feszültség alá helyezett piezo-kerámia méretében kitágul, ami a befecskendező fúvókának az elektromágnesesnél sokkal gyorsabb vezérlését teszi lehetővé. “A négyszer gyorsabb kapcsolási sebességnek köszönhetően a piezo-technológia alkalmazásával a befecskendezési folyamatot több részbefecskendezésre lehet osztani, ami az üzemanyag pontosabb adagolását és finomabb eloszlását teszi lehetővé, amelynek viszont teljesebb égés, alacsonyabb károsanyag kibocsátás és alacsonyabb üzemanyag fogyasztása az eredménye” – áll az ARBÖ indoklásában.

A müncheni székhelyű EPCOS AG piacvezető Európában a passzív elektronikai alkatrészek gyártása terén, és a második legnagyobbnak számít a világranglistán. Az EPCOS Deutschlandsberg-i üzeme 1900 főt foglalkoztat, közöttük 200 mérnököt és fejlesztéssel foglalkozó technikust.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás