Hirdetés

A számítógépek korában különösen fontos, hogy fennmaradjon a kapcsolat ember és természet között, ennek elősegítését szolgálja az erdőpedagógiai program.
A már Magyarországon is alkalmazott módszert Franz Lohri svájci szakember dolgozta ki, tapasztalatait kedden Budapesten ismertette tanároknak, erdészeknek. Az Öko-Fórum Alapítvány és az Országos Erdészeti Egyesület meghívására több előadást is tart Magyarországon. A rendezvényen kiderült: az alapítvány és az egyesület együttműködése lehetőséget ad arra, hogy a pedagógusok és az erdészek közösen kapcsolódjanak be az erdőpedagógiai programba. Ez fontos az oktatásban, nevelésben, s abban is, hogy az erdők bemutatásának, védelmének ügyét közelebb hozzák a nagyközönséghez.

Az erdőpedagógiai módszer lényege, hogy a különféle korosztályoknak, a számukra legmegfelelőbb erdei programokat kínálják. Franz Lohri hangsúlyozta: az erdő nagyszerű színtere a természet megismerésének, megkedvelésének. A sokféleség gazdagságával találkozhatnak az erdőbe látogatók, felismerhetik a különféle összefüggéseket. E kapcsolat a természettel alapvető fontosságú abban, hogy a természetvédelmi programok támogatásra, cselekvő közreműködésre számíthassanak az állampolgárok részéről – mondta az előadó.
2002. április 23.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás