Hirdetés
Forrás: atlatszo.hu

Idén 23. alkalommal került sor az ARC kiállításra, melyen több pályamű is reagált a hazai akkumulátor-ipar okozta problémákra. A kiállítás október 8-ig tekinthető meg az újbudai Bikás parkban.

Az idei évben a Mire készülsz? címet viseli az ARC közérzeti kiállítás, melyen a korábbi évekhez hasonlóan most is aktuális közéleti témákra reflektáltak az alkotók. A kiállításon visszatérő motívum az akkugyártás, mellyel az Átlátszóban is sokat foglalkoznakA lap most az ilyen tematikájú plakátokból válogatott.

A kiállított óriásplakátok arról tanúskodnak, hogy az akkugyártás ügye számos alkotót megihletett. Révész Pál műve például a magyar kormányzat akkugyártó-nagyhatalmi szándékára reflektál.

23. ARC-kiállítás Révész Pál: Savtúltengés

Az Átlátszó külső munkatársa, Balogh Dénes – videós alkotására nemcsak a hazai gyárak és feldolgozók környezetszennyezése, de a kormány LMBTQ-propagandája is hatással volt.

23. ARC-kiállítás Balogh Dénes: GÖD-ÉRT Egyesület – Már Gödön sem kell félnünk a nemátalakító műtétektől!

A hazai akku-iparosítás következményei elől senki sem sem menekülhet – szerintünk ezt (is) sugallhatja Szalay Tamás Lajos plakátja.

23. ARC-kiállítás Szalay Lajos Tamás: Mibül

Hamvas Bella szerint a magyar csecsemőnek már a bölcsőjében ott van a (k)akksi, a Fidesz-kormány több „jelképe”, például a focilabda és a pálinka mellett.

23. ARC-kiállítás Hamvas Bella: Bölcsőd az, s majdan sírod is

Az oktatáspolitika számára fontos szempont lehet, hogy biztosítva legyen a „szakképzett” magyar munkaerő az akkugyárakban. Az erre való felkészítést pedig nem lehet elég korán elkezdeni Pétery Dorottya pályaműve szerint.

23. ARC-kiállítás Pétery Dorottya: NAT 2024

Pintér Sándor belügyminiszternek is szívügye a „megfelelő tematikájú” oktatás – mi legalábbis így értelmezzük Császár Norbert művét.

23. ARC-kiállítás Császár Norbert: Nemzethy Alaptanterv

Az aksis témájú plakátokból készült válogatásunk nem teljes, és persze érdemes október 8-ig az újbudai Bikás parkban a kiállítás egészét megtekinteni. Annál is inkább, mert igazán élőben hatásosak és élvezhetők az óriásplakátok – beszélgetni, vitatkozni, a kedvenceket kiválasztani is a helyszínen a legcélszerűbb.

A 21 tagú szakmai zsűri ugyan már döntött a legjobbnak ítélt pályaművekről – a győztes alkotásokat az ARC Facebook-oldalán is meg lehet tekinteni, a díjazottakkal pedig a hvg.hu készített riportot –, a közönségdíjra azonban még lehet szavazni a kiállítás weboldalán.

A plakátokat a szervezők engedélyével tettük közzé.

Nyitókép: Venczel Zoltán Feszültség című plakátja a Mire készülsz? 23. ARC-kiállításon

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás