Hirdetés
greenfo/MTI

Őrfi József saját maga tervezte és építette piliscsabai családi háza nyerte épület kategóriában az epiteszforum.hu alapította Média Építészeti Díját, amelyet tegnap este adtak át Budapesten.

A családi házbővítéshez Őrfi végezte a tervezést és a kivitelezést, de a szakmai bírálók tetszését az is elnyerte, hogy az olcsóbb anyagok felhasználását fontos szempontként vette figyelembe az építésnél. Az Index különdíjára online lehetett szavazni, ez alapján is Őrfi József kapta az elismerést.

Terv kategóriában az idei zsűri Takács Gyula finnországi Seurasaari skanzen fogadóépületét díjazta. Az építész két éve azért költözött Finnországba, hogy teljes mélységében megismerhesse a finn faépítészetet.

A zsűri különdíját a Palatinus fürdő rekonstrukciójával az Archikon nyerte. “A város 21. századi formában kapta vissza ezt a műemléket” – indokolták döntésüket a zsűriző újságírók.

A gálaesten a kiválasztott épületeket és terveket alkotóik mutatták be látványos prezentációkban és filmekben. A rövid ismertetőket a médiaszereplőkből álló zsűri (a Forbes, Index, HVG, Heti Válasz, Mandiner, HírTV, TrendFM, Karc FM és Turizmus Trend/Vendég & Hotel képviselői) értékelései, valamint három szakmai bíráló elemzései követték.

A díjat a legrangosabb magyar online építészeti napilap, a néhány hete Pro Architectura díjjal kitüntetett epiteszforum.hu azzal a céllal hozta létre, hogy az építészetet közelebb hozza és érthetővé tegye a laikusok számára is.

Elhunyt Pásztor Erika Katalina

Elhunyt Pásztor Erika Katalina

Az Építészfórum mély fájdalommal tudatja, hogy Pásztor Erika Katalina, az epiteszforum.hu főszerkesztője hosszú betegség után 2017. október 30-án elhunyt.

Pásztor Erika Katalina DLA, főszerkesztő, művész-vállalkozó, aki gondolatokat, projekteket, szervezeteket épít társadalmi és kommunikációs kérdéseket érintő, multidiszciplináris, kreatív munkák során. Egy kortárs "cyber-hurkoló" munkás(nő), aki gondolatokat, embereket és módszereket köt össze új technológiák felhasználásával.

Építészetet, vizuális és üzleti kommunikációt tanult, majd intermédia művészetből szerzett doktori fokozatot 2007-ben. Művészeti kutatómunkájában absztrakt, rejtett kapcsolatok és folyamatok új reprezentációs formáit mutatta be művészeti és design projektjei, egyetemi oktatói és publicisztikai munkája során.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás