Hirdetés

További négy évre meghosszabbította a tavaly egy évre kötött együttműködési megállapodását a Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány (NGYIK) és a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP). A dokumentumot szerdán Debrecenben írta alá Márialigeti Károly, a NGYIK kuratóriumának alelnöke és Gyarmathy István, a HNP igazgatóhelyettese.
A megállapodás értelmében a két szervezet a következő években is együttműködik, elsősorban az általános iskolások környezettudatos nevelésében. Az aláírást követő sajtótájékoztatón elhangzott: a NGYIK tábort működtet Püspökladányban, amelynek munkáját a Hortobágyi Nemzeti Park természetvédő szakemberei segítik. A táborozó diákok közreműködnek a természeti értékek megőrzésében, a HNP szakemberei pedig, a természetvédelmi témájú előadások mellett, biztosítják, hogy a diákok botanikai és zoológiai megfigyeléseken, élőhely-fejlesztéseken és madárgyűrűzéseken is részt vehessenek.

Márialigeti Károly beszámolt arról, hogy a Hortobágyi Nemzeti Parkkal kötöttek elsőként megállapodást, de hasonló együttműködésről tárgyalnak a Fertő-Hansági, valamint a Bükki Nemzeti Parkkal is. Tájékoztatása szerint ebben az évben alapítványuk több mint 20 millió forintot fordít a május végétől augusztus végéig tartó tábori programok finanszírozására. Az idén egyhetes turnusokban összesen kétezer gyerek vesz részt környezetvédelmi táborokban, közülük 425-en a püspökladányiban, amelyet szeretnék folyamatosan működő erdei iskolává alakítani. Ennek megvalósítására keresi az anyagi forrásokat az alapítvány és a Hortobágyi Nemzeti Park.
2002. május 22.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás