Hirdetés
greenfo/ MTI

Országgyűlési határozati javaslatot terjeszt a kormány elé az MDF a Kárpát-medence vízgyűjtő területének védelme érdekében – közölte Herényi Károly frakcióvezető és Olajos Péter, az MDF EP-képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatón.

A határozati javaslat elfogadását az teszi indokolttá, hogy öt évvel a tiszai ciánszennyezés után kevés történt egy hasonló katasztrófa megakadályozására – mondták el az MDF-es politikusok.

Olajos Péter kifejtette: a javaslat szerint a kormánynak kezdeményeznie kellene a román, ukrán és a szlovák félnél és az EU-nál, hogy vizsgálják felül a Tisza vízgyűjtő területén az elmúlt öt évben tett biztonsági intézkedések hatékonyságát, s az érintett országokkal együtt lépjenek fel a Tisza vízgyűjtője mentén élők veszélyeztetettségének megszüntetéséhez szükséges anyagi támogatás biztosításáért.

A javaslat szerint a kormánynak létre kellene hoznia egy programot, amely a 2007-től életbe lépő új uniós környezetvédelmi szabályozásra készíti fel a hazai cégeket és az állami hatóságok szakembereit – közölte Olajos Péter.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás