Hirdetés

Az állatvédelmi okokból bevezetett tiltás Flandriában már él, hamarosan pedig Vallóniában is bevezetik. Egy izraeli lap szerint a kóser és halal vágóhidak belgiumi betiltásából Hollandia és Magyarország profitálhat.

A belgiumi szélsőjobboldal és az állatvédők is jó ideje szorgalmazzák már, hogy tiltsák be a kóser és halal vágóhidakat az országban, a lobbimunkájuk pedig végül célt ért: Belgium északi régiójában, Flandirában már él a tiltás, a közeljövőben pedig bevezetik azt Vallóniában is – írja a New York Times.

Elfogadták ugyanis az állatvédők azon érvét, miszerint a kóser és halal vágóhidak állatkínzást követnek el azzal, hogy nem kábítják el az állatokat, mielőtt levágnák azokat.

A szuperfarm szerint hasonló tiltást már több EU-s tagállam bevezetett, így Svédország, Dánia és Szlovénia is, illetve szigorú az engedélykiadás kóser és halal vágóhidakra Hollandiában és Németországban is, máshol azonban nincs ilyen tiltás, mivel az Európai Unió engedélyt ad arra, hogy vallási okokból eltérjenek a legszigorúbb állatvédelmi szabályoktól.

Az izraeli i24NEWS úgy számol, hogy a belgiumi tiltásból Hollandia és Magyarország profitálhat leginkább, a portál szerint leginkább ebből a két országból importálhatnak húst a belgiumi zsidók.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás