Hirdetés

Bontani kellene a fövenyt a balatonlellei lídón, ám a tóparti város polgármestere bizakodó: abban reménykedik, hogy törvénymódosítással fennmaradhat az idén nyáron rendkívül népszerűvé vált homokstrand.

“Nagyon remélem, hogy még nincs lefutva ez a meccs” – mondta Kenéz István azt követően, hogy a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a napokban ismételten elutasította a balatonlellei fövenystrand kivitelezőjének a lídó fennmaradása érdekében benyújtott kérelmét.

A hatóság egyszer már elrendelte a lídó visszabontását, arra való hivatkozással, hogy annak felhomokozása a vízjogi létesítési engedélytől eltérően történt. Ezúttal érdemi vizsgálat nélkül újból elutasította a fennmaradásra vonatkozó kérelmet, így az eredeti határozat továbbra is érvényben van.
A felügyelőség ugyanakkor határozatában megjegyezte: a vízi létesítmény fennmaradásának engedélyezéséhez a Balaton-törvény módosítására lenne szükség, ezért az illetékes szakminisztériumhoz fordulnak a kérdés megoldása érdekében. Ez utóbbi mondat a polgármester szerint esélyt adhat arra, hogy mégis fennmaradhat a homokföveny.

Kenéz István közölte: tudomásul veszik a bontásról szóló döntést, de nem törődnek bele. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lídó fennmaradjon, keressük a lehetőséget, mert azt szeretnénk, ha jövő nyáron is fogadhatná a fövenystrand Balatonlelle fürdővendégeit – mondta.
A bontás ellen közel tízezren tiltakoztak aláírásukkal, ami nagyon nyomatékos vélemény – jegyezte meg a polgármester.

Kapcsolódó anyagok:

Hiába népszerű, bontani kell a lellei lídót

Aláírásgyűjtés a balatonlellei lidó bontása ellen

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás