Hirdetés

A budapesti agglomerációban évek óta jelentős zöldmezős beruházások zajlanak, s most a Zsámbéki-medencében, Páty térségében a sávolyi Balatonring ügyében elhíresült, Spanyolországban bejegyzett Grupo Milton akar egy megaprojekt keretében óriási „golfvárost” építeni.

A pátyi képviselőtestület mellette van, de egyre nő az ingatlanspekulációra gyanakvók, illetve a természetvédő ellenzők tábora, bár közülük többen életveszélyes fenyegetést kaptak. Felhívásukra március 23-án tüntetés lesz a spanyol követség előtt.

Részletek a hvg.hu-n >>>

Vajon a Grupo Milton sávolyi, pécsi és egyéb ügyei ismeretében milyen tétekben fogadnának az irodák a pátyimutyi végére? Vajon a pátyiak ellenőrizték-e, hogy a projektcég mögött ki is a beruházó, s milyen saját tőkeerővel rendelkezik? Vajon a pátyi polgármester, Bognár úr miért nem okul sávolyi kollégája példájából? Vajon egy önkormányzatnak van-e joga elpuskázni egy egész kistérség jövőjét? S nem utolsósorban, vajon a projektet mindenáron erőltető képviselők kit illetve kiket képviselnek?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás