Hirdetés
greenfo

A kormánynak a közúti helyett a vasúti teherforgalmat szorgalmazó álláspontja ellenére is tavaly két százalékkal 82,2 millió tonnára csökkent Ausztriában a környezetbarát vasúti teherforgalom.

Ezen belül a tranzit forgalom 2,5 százalékkal 14,4 millió tonnára csökkent. A belföldi vasúti teherforgalom pedig 5,1 százalékkal 19,5 millió tonnára esett vissza. A teherforgalom legnagyobb részét a határon átmenő forgalom teszi ki, ami minimálisan, 0,2 százalékkal 36,3 millió tonnára emelkedett.

A legnagyobb meglepetést a hagyományosan vasúton forgalmazott javak, mint például az ércek és fémhulladékok 7,8 százalékos visszaesése okozta. Gépek és járművek 5,3 százalékkal kevesebb tömeget képviseltek a tavalyi vasúti forgalomban. Olajterméket 8,9 százalékkal többet, mezőgazdasági és erdészeti termékeket, beleértve az élőállatokat is, 2,8 százalékkal többet szállítottak az osztrák vasutak.

A legfontosabb viszonylat, a németországi forgalma 6,1 százalékkal esett vissza. Csökkent a cseh, svájci, olasz és lengyel viszonylat forgalma is. A szlovéniai forgalom viszont 9,5 százalékkal emelkedett.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás