Hirdetés

Egy portugál vállalat vezette konzorcium építheti meg a környezetbarát hulladékkezeléshez szükség háttér intézményeket a dél-balatoni és Sió-völgyi hulladékgazdálkodási projektben. A projekt teljes költségvetése 13 milliárd forint.

Ez az összeg tartalmazza a program megvalósításához szükséges beruházásokat. A dél-balatoni és Sió-völgyi hulladékgazdálkodási projektben részt vevő 204 település számára előrelépést jelent a környezetbarát hulladékkezelési rendszer kiépítése. A rendszer háttérintézményeinek megtervezésére és megépítésre közbeszerzési eljáráson választották ki a legjobb ajánlatot adó vállalatot.

A tenderen összesen öt cég indult, az ajánlatok felbontása után azonban a hiánypótlási eljárásra már csak három cég adta be a még hiányzó okmányokat. Az eredményhirdetésre hétfőn került sor, a siófoki városházán. A legelőnyösebb és legolcsóbb ajánlatot a MOTA-ENGIL Engenhariae Constracao S.A. vezette konzorcium adta. A vállalat 24.911.239 euróért vállalta a rendszer kiépítését. A második helyezett a Strabag-MML Kft. lett 25.197.000 eurós ajánlatával. Az áron kívül értékelési szempont volt még a vállalt jótállási idő és a késedelmes teljesítés esetén fizetendő kötbér is. Az első és második cég egyaránt 84 hónap jótállási időszakot és 100.000 euró naponkénti késedelmi kötbért vállalt.

A beruházások 65 százalékát az Európai Unió, 25 százalékát a magyar kormány és 10 százalékát a helyi önkormányzatok fizetik. Amennyiben az eredményt egyik pályázó sem támadja meg, akár már novemberben elindulhat az építési munka előkészítése. A Dél-Balaton és Sió-völgye hulladékgazdálkodási projekt keretében mintegy 373 ezer ember hulladékkezelési problémája oldódik meg több évtizedre. A tervek szerint jövő tavasztól már minden településen lehetőség lesz a szelektív hulladékgyűjtésre.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás