Hirdetés

Arra kérjük a környezetvédelmi minisztert, hogy bár ma ezt a kormánypárti többséggel megakadályozta, mégis inkább hallgassa meg a természetvédő szervezetek véleményét, és lépjen végre a tettek mezejére.

Elszomorító jelenség, hogy a Kormány miniszterei és kormánypárti politikusok az utóbbi időben egyre többször vagdalkozó, bántó és fontos közhivatalt betöltő emberekhez méltatlan módon nyilvánulnak meg azokban a kérdésekben, ahol a kormányt egyértelmű mulasztások terhelik. Az emberek kénytelenek elszenvedni a dumakormányzásban, színpadias szócséplésben otthonosan mozgó, de az emberek biztonságáért valós és értékelhető lépéseket tenni nem hajlandó Kormány tétlenségének következményeit.
Tények helyett beváltatlan ígéreteket, ködös és átláthatatlan magyarázkodást, tettek helyett pedig sértő megjegyzéseket, „öko-bolsevik”, „magamutogató”, avagy „szélsőséges” jelzőt kapnak.
Mindeközben a párbeszéd üres szólamát ismételgető MSZP – SZDSZ politikusok a független természetvédő szervezeteknek még azt is megtiltották, hogy a véleményüket elmondják az Országgyűlés szakbizottságának február tizenhetedikei ülésén. Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter úrnak is szembe kell néznie a tényekkel.

Miután a román és magyar tudományos akadémiák tudósai és szakbizottságai egyértelműen megállapították, hogy Verespatak térségében a tervezett bánya nem működtethető biztonságosan, nem az emberek megnyugtatását kell kizárólagos feladatának tekintenie.
• Így fordulhat elő, hogy a Vásárhelyi Terv forrásairól két azonos összeget tartalmazó nyilatkozat nem hangzik el, a szakminiszter pedig egyetlen forint ráfordítás és egyetlen megvalósult beruházás hiányában is folyamatosan gyorsuló sikerprogramként aposztrofálja a tervet.
• Riasztó, hogy a Zengő kapcsán máig kétértelmű nyilatkozatokat tesz a környezetvédelmi miniszter, amelyekből az is következhet, hogy más tervek alapján megvalósíthatónak tartja a tudományos és a jogbiztonságot felügyelő szervek által is törvényellenesnek és uniós szabályokat sértőnek ítélt radarépítést.
Ugyan ma ez a divatos álláspont az MSZP-SZDSZ kormányban, mégsem a környezetvédők „szájának befogása” a megoldás. Arra kérjük a környezetvédelmi minisztert, hogy bár ma ezt a kormánypárti többséggel megakadályozta, mégis inkább hallgassa meg a természetvédő szervezetek véleményét, és lépjen végre a tettek mezejére.
Medgyesy Balázs A Fidesz Zöld Tagozatának elnöke
2005. február 17.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás