Hirdetés

A Kormány 98/2001./VI.15/ Korm. rendelete a veszélyes hulladékkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről rendelkezett. A rendelet 16. §-a azt mondja, hogy a veszélyes hulladék előkezelése önálló műveletként nem végezhető! E rendelkezés kb. 200 gazdasági társaság illetve vállalat haladéktalan megszüntetését, bezárását fogja eredményezni 2002. január 1. után, mivel ezen cégek e megszüntetett előkezelés végzéséből élnek. Többek között a mi cégünkre a BIOFER KFT-re is ez a sors vár! Az illetékes hatóságot illetve Minisztériumot is megkerestem hátha tévedés történt. NEM a rendelkezést “helyesen” értelmeztem.

Cégünk 13 éve Végzi eredményesen a tevékenységet szakhatósági engedélyek alapján,mely engedélyek érvényességi ideje még 1 évig lenne érvényes. de a kiadott hatósági engedély 2002. január 1 után érvénytelen !
Nincs más megoldás meg kell szüntetni a KFT-nket, el kell adni! Ugyanez a tényállás a fent említett bezárásra ítélt 200 gazdasági társaság esetében is.
Mindenesetre furcsa, hogy 2001.VI. 15.-re /korm. rendelet kiadásának időpontja/ óta nem volt illetékes, aki a fenti észlelt törvénytelenségben, szakszerűtlenségben intézkedett volna s az illetékes cégeket – akik az internetes rendszerben megtalálhatók – értesítette volna, nem megvárva azt az állapotot mire e cégek széthullnak, csődbe mennek, azoknak egyenként több 10 milliós kárt okoznak.
Még egy kérdés válaszolatlan maradt, ki fogja az így megszűnt 200 vállalat ügyfeleit kiszolgálni 2002. január 1. után, a veszélyes hulladékát átvenni, s egyáltalán értékesíteni, hogy akikre eddig számítottak azok a felszámolásra ítéltettek.
Bártfai József

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás