Hirdetés
Fővárosi Állat- és Növénykert sajtóközlemény

2004. november 3 – án érkezett meg az Állatkertbe az idei év egymilliomodik látogatója. A hatéves Patrik családi körben érkezett az Állatkertbe. A hagyományoknak megfelelően ezen a napon került sor a Zooscar-díj átadására is.

Fél 12 előtt nem sokkal lépett be a Főkapun az Állatkert idei egymilliomodik látogatója. A hatéves Tuli Patrik nagymamájával, és a nagymama testvérével érkezett a kertbe. A balatonboglári kisfiú a tv-kamerák kereszttüzében, vakuk villogása közepette vehetett át egy nagyon szép oklevelet, virágot, családi belépőjegyet, valamint a Neckermann Utazásszolgáltató Kft. 150.000 forintos utalványát. Az ajándékok között egy plüss teknős is volt, amellyel Állatkertünk a hamarosan induló európai teknősvédelmi kampányra kíván utalni (a tavalyi évben, a tigriskampány idején plüsstigris volt az egymilliomodik látogató ajándéka).
Az ünnepélyes fogadtatás után az Állatkert munkatársai kisebb körsétára invitálták Patrikot és családját, amelynek során megismerkedhettek a nemrégiben érkezett, Jonas nevű zsiráffal, a zebrákkal és a jávorantilopokkal, és a Pálmaház néhány hüllőjével, melyek közül a krokodilok a kisfiú kedvencei. Partik egyébként rendszeresen ellátogat családjával az Állatkertbe. Éves bérlete van, és nyáron részt vett az állatkerti táborban is. A Fővárosi Állat- és Növénykert egyébként évente átlagosan 1,2 millió látogatót fogad, és ezzel az ország leglátogatottabb kulturális intézménye. Az egymilliomodik látogatót a kert minden évben kiemelt külsőségek között fogadja, hogy ezzel a gesztussal is kifejezze köszönetét a nagyközönség felé, amiért ilyen nagy számban tűntetik ki figyelmükkel és érdeklődésükkel az Állatkertet.
***
Nyolc éves hagyomány, hogy az egymilliomodik látogató érkezése napján adja át az Állatkert az ún. Zooscar-díjat. A díjazottat minden évben azon közéleti és médiaszemélyiségek közül választja ki az állatkerti zsűri, akik áldozatkész, korrekt szakmai tevékenységükkel leginkább támogatták a Fővárosi Állat- és Növénykert küldetésének és céljainak megvalósítását. Az 1997-ben alapított díjat az elmúlt években Angyal Gábor (Népszabadság), Elek László (Magyar Rádió), ifj. Kollányi Ágoston (Magyar Televízió), Ráday Mihály (Magyar Televízió), Rózsahegyi Tibor (MTI), tavaly pedig Pozsony Zita, a Blikk fotóriportere kapta meg. Az idei évben a zsűri döntése alapján Hadas Krisztina főszerkesztő-riporter, az Interaktív Televíziós Műsorkészítő Kft. munkatársa kapta a díjat. A TV2-n sugárzott Aktív és Magellán műsorok főszerkesztőjének – az alkotógárda vezetőjeként – jelentős szerepe volt abban, hogy a nagyközönség rendszeresen nyomon követhette az Állatkertben történt legfrissebb eseményeket, legyenek azok akár új állatokkal, vagy valamilyen természetvédelmi, szakmai programmal kapcsolatosak. Amint bizonyára sokan emlékeznek rá, ő vezette azt a stábot is, amely Bömbi, az Állatkertünkben született kisoroszlán első afrikai napjainak történetét megörökítette.

Bővebb információval szolgál a Fővárosi Állat- és Növénykert Kommunikációs Osztálya
Tel: 363-379/177; fax: 364-0109
Hanga Zoltán szakmai és sajtó referens mobil: 06-20 / 200-5812

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás