Hirdetés

A Magyar Posta Rt. (MP) új környezetbarát elektromos kisteherautót helyezett üzembe, amely a budai Várban szállítja a küldeményeket a jövőben. A három méter hosszú, 1,2 méter széles, 1,65 méter magas, 500 kilogramm súlyú elektromobilt a magyar Intermotor Kft. fejlesztette ki és gyártja kisbéri üzemében. A járművet a posta igényeire az MP leányvállalata, a Posta Autó Duna Rt. alakította át, így azt ellátták egy 0,4 köbméteres zárható szekrénnyel, amely a postai küldemények elhelyezésére szolgál. A mintegy 1,2-1,3 millió forintba kerülő kisautó maximális sebessége 25 kilométer/óra, és egy feltöltéssel legfeljebb 100 kilométer megtételére képes.

Egy feltöltés költsége mindössze 400 forint, míg a motor teljesítménye 2,1 kilowatt. A kisteherautót elsősorban sétáló- és üdülőterületeken, lakótelepeken és lakóparkokban, a műemléki védett területeken, a turisztikailag kiemelt városrészekben, a világörökség részének minősített, valamint a környezetvédelmi szempontból kiemelt területeken fogják használni.
Az új elektromobilok rendszeresítése a posta környezetpolitikájának része, amivel az a céljuk, hogy csökkentsék a környezetszennyezést.

A Magyar Posta naponta 2.200 haszongépjárművel dolgozik. Célként fogalmazták meg azt is, hogy a 3-4 hónapos várbeli kipróbálás után az összes megyeszékhely belvárosait is ellátják a kisautóval.
2002. április 3.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás