Hirdetés

A Csemete Természet- és Környezetvédelmi Egyesület október 30-án, szombaton tartotta meg a természetközeli gazdálkodást és a biotermékeket népszerűsítő akcióját a Mars téren, a 20-án induló országos kampány utolsó állomásaként.

Megmozdulásunkkal elsősorban a fogyasztókat akartuk elérni és elősegíteni azt, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljenek az ökológiai gazdálkodást folytató termelőkkel, valamint azt, hogy bővebb információkhoz jussanak a biotermékekkel és a természetközeli gazdálkodással kapcsolatban. Továbbá szeretnénk elérni azt, hogy a helyben megtermelt termék helyben találjon piacra.

A kampány során szerettünk volna rávilágítani az intenzív gazdálkodás jövőnélküliségére, a környezetbarát mezőgazdasági termelés, a biotermelés és a helyi termékek fogyasztásának előnyeire, valamint az EU és a magyar mezőgazdaság reformjának szükségességére. Ennek érdekében aláírásokat gyűjtöttünk Szegeden is az egészséges, környezetbarát, helyi termékek támogatására, amelyeket az akcióhét koordinátora, a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSz) összesítés után benyújt a magyar parlamentnek, szorgalmazva a változtatás igényét a hazai mezőgazdaságban.

Tapasztalatként elmondható, hogy az embereket érdekli az egészséges táplálkozás és szinte mindenkit aggaszt az a tény, hogy manapság már nem vagyunk tisztában azzal, mit eszünk, milyen összetevőket tartalmaznak élelmiszereink. Sokan vásárolnának biotermékeket, amennyiben annak ára elfogadható lenne számukra.

Fridrik Imre

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás