A rovat kizárólagos támogatója

A törökszentmiklósi férfit idegesítette a házának kúpcserepe alá fészkelő fokozottan védett kuvik, ezért lelőtte. Elkapták.

Egy törökszentmiklósi lakos tett bejelentést 2016. június 4-én 6 óra körüli időben a rendőrségre, miszerint egy csattanást hallott a szomszédjából, majd házának udvarára egy döglött madár zuhant. A helyszínre érkező járőrök megállapították, hogy a bejelentő melletti ház kúpcserepe alá baglyok fészkeltek, akik zavarták a tulajdonost, ezért amikor reggel az egyik madár leszállt a ház tetőgerincére, légpuskájával lelőtte azt.

Az 58 éves férfi egy fészekből kiesett fiókát kalitkába rakott, ételt, italt adott neki. A rendőrök állatorvos és madárbiológus segítségét kérték, így derült ki, hogy az elpusztult állat egy kuvik, mely fokozottan védett. A Magyar Madártani Intézet munkatársa gondoskodott az életben maradt egyedek befogásáról és elszállításáról. A rendőrök elfogták és a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra előállították a helyi férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki fokozottan védett élő szervezet egyedére elkövetett természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A jogsértő férfi elmondta, hogy a baglyok évek óta fészkelnek már a házánál, hangjuk miatt aludni sem tud. Több módszert kipróbált az állatok elzavarására, eredménytelenül. Akkor reggel, amikor meglátta a madarat, meghallotta a hangját, nagyon mérges lett és csak el akarta riasztani, mellé akart lőni, de eltalálta a kuvikot. A nyomozók a légpuskát lefoglalták- írta a police.hu.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás