Hirdetés

Megkezdődtek az előkészületek a Budapestet elkerülő M0-ás körgyűrű, az M5-ös és az M3-as autópályát összekötő, összesen 56 kilométeres újabb szakaszának építésére – közölte Bakonyi István, az építtető Nemzeti Autópálya Rt. kapcsolati igazgatója. A hozzávetőleg 150 milliárd forintba kerülő útépítés ősszel kezdődik.

A Vecsés közelében lévő nyomvonalon jelenleg a régészeti feltárásokat végzik, és hozzáláttak a leendő pályát átszelő kőolaj- és földgázvezetékek kiváltásához. Az utóbbi azt jelenti, hogy a 600 milliméter átmérőjű, nagy nyomás alatt álló csövek vonalvezetését megváltoztatják.
A tervek szerint Gyál mellett, az M5-ös autópályától Vecsés irányába indulva, a 4-es elkerülő úttal együtt épül az első valamivel több mint 23 kilométeres szakasz ezt várhatóan 2004 végén
adják át. Ezt követően látnak hozzá Vecséstől az M3-as autópályát elérő, Pécelt is érintő, hozzávetőleg 18 kilométeres szakasz, illetve a Nagytarcsa-Gödöllő közötti 13 kilométeres átkötés megvalósításához. Ezt a szakaszt 2006-ig kell megépíteni.

A beruházás elkészülte után Nyugat- és Kelet-Magyarország között a főváros elkerülésével lehet majd autózni, így a jelenleg Budapestet terhelő tranzit közlekedés egy részétől megszabadulhatnak a város útjai, kevesebb lesz majd a fennakadás a forgalomban.
2002. április 26.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás