Hirdetés

Az Országos Területfejlesztési Hivatal (OTH) és a kiskunfélegyházi önkormányzat szervezésében, október 17-én konferencia és kiállítás zajlott le Kiskunfélegyházán a nemrégen megnyitott Innovációs Központban.

A tanyavillamosítás témakörű konferenciát – mely úttörő jelentőséggel bír, hiszen első ebben a témában az első – a házigazda, Ficsor József úr, Kiskunfélegyháza város polgármestere és Szendrőné dr. Font Erzsébet nyitották meg. Az ezt követő előadás részletesen ismertette azt az átfogó program tervezetet és előkészületeket, melynek feladata lenne a kérdés átfogó megoldása. A tanyavilág sorsában érintett mintegy 60-70 000 állampolgár sajnos nem lehetett jelen, de a lelkes hallgatóság között jelen volt az az Oláh Marika, aki kitartó és állhatatos munkájával tavaly tulajdonképpen elindította ezt a folyamatot.

A Gaiasolar kft. egy átfogó plenáris előadásban ismertette komplex tanyavillamosítás programját. Az előadáson bemutatásra kerültek azok a kulcsrakész megoldások, rendszerek is, melyet a Gaiasolar már évek óta alkalmaz a tanyavillamosítás programjában. A számos megvalósított tanya bemutatásának sorát a dabasi 2,5 kWp-os solar tanya bemutatása zárta, mely Magyarország legnagyobb tanyavillamosítása és Sapard támogatással készült.

A konferenciával egy időben megrendezett kiállításon több mint 10 cég is részt vett és bemutatták termékeiket. A látogatók száma igen magas, 410 fő volt, ami jelzi a téma iránti nagy érdeklődést. A Gaiasolar Rendszerház a tanyavillamosítás összes műszaki eszközét bemutatta. Különlegesség volt és nagy érdeklődést keltett a a jövő tetőfedő rendszere a villamos cserép, a szuper kis-fogyasztású 2W –os világítótestek, a főleg tanyai alkalmazásra szánt napelemes elemlámpa és az infra sugárzó villamos fűtőlap. 
További információk: 
www.gaiasolar.com  gsinfo@gaiasolar.com
www.innovacioskozpont.hu nemeth.peter@innovacioskozpont.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás