Hirdetés
(X)

Egy átlagos építkezés, de bontás és felújítás során is rengeteg hulladék termelődik. Ezeket fontos időben elszállítani, mivel a hosszabb munkálatokat tudják akadályozni, pláne, ha kevés a rendelkezésre álló terület. A legjobb megoldás a konténerrendelés, ami cégeknek, önkormányzatoknak és magánszemélyeknek egyaránt elérhető.

Mit lehet a sittes konténerbe pakolni?

Ha sittszállítás, akkor fontos, hogy odafigyeljünk arra, pontosan mi is kerül a tárolóba. Például sittnek számít a felújítások, építkezések során keletkező bontott tégla, építőanyag, kisebb betondarabok, malter, hulladék, építőanyagok csomagolása, nyílászárók keretei, valamint minden egyéb, az építkezésből származó szemét. 

Minden lakó és nem lakó ingatlan, ház, épület, tároló és csarnok bontásakor/építésekor rengeteg hulladék termelődik, aminek az elszállításáról kivétel nélkül gondoskodni kell. Szerencsére ma már arra is van lehetőség, hogy a konténer akár több napig is rendelkezésre álljon. Ez egy magánszemély ingatlanának építésekor is jól jön, de nagyobb beruházások esetén egyszerűen elengedhetetlen, mivel ott folyamatos a hulladéktermelés, ami rövid időn belül fennakadásokat tudna okozni, ha nincs elszállítva.

Mit ne pakoljunk a konténerbe?

Fontos, hogy nem szabad céltalanul mindent bedobálni a konténerbe, hogy “majd a szállító cég úgyis megoldja”. Vannak bizonyos anyagok és tárgyak, amiket szigorúan tilos ilyen módon szállítani, a konténerbe nem is engedik elhelyezni.

Ilyen például a pala, palatető, festék, hígító, autógumi, kátránypapír, olaj és olajjal szennyezett textíliák, rongyok, TV, akkumulátor, híradástechnikai eszközök és vegyi anyagok vagy növényvédő szerek. Ha ilyennel találkozunk, akkor sem kell pánikba esni, mivel ezek elszállítására is van megoldás, de az nem konténerrel történik, mivel speciális igényről van szó. Az egyeztetés során feltétlenül jelezzük, ha veszélyes hulladék is található a szemétben, hogy időben fel tudjunk készülni az alternatív lehetőségekre.

A konténerrendelés menete

Ha már egyeztetés, akkor érdemes tudni, hogy a konténerrendelés négy fő lépésből áll. Az első a konténer méretének meghatározása. Ez elsőre egyszerűnek tűnik, de ajánlott kétszer is átgondolni, hogy pontosan mekkorára van szükség. Ha túl kicsi és nem fér be az összes hulladék, akkor a szállítónak (legalább) kétszer kell fordulnia, ami a költségeket is minimum a duplájára fogja növelni. Inkább kérjünk egy-két köbméterrel nagyobbat.

A második adat a hulladék összetétele, ahol pontosan le kell írnunk, hogy minek kellene a konténerbe kerülnie. Ez azért is fontos, hogy még véletlenül se pakoljunk veszélyes hulladékot a tárolóba. Végül, de nem utolsósorban megadjuk a szállítás pontos helyét és idejét, utána már csak a konténer érkezését kell várni.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás