Hirdetés

Az Osztrák Gazdasági Kamara rangos elismerésében részesült Zala és Vas megyék szelektív hulladékgyűjtési projektje.

Európa Díjat kapott Zala és Vas megyék szelektív hulladékgyűjtési projektje, amely az ÖKO-Pannon Kht. koordinációjában, az osztrák Tanzer Consulting GmbH és a Vasi Consulting Kft. együttműködésében valósult meg. Az Osztrák Gazdasági Kamara által támogatott Constantinus Club minden évben 6 kategóriában ítéli oda a díjakat olyan informatikai és tanácsadó vállalatoknak, amelyek projektjei a legnagyobb mértékben járulnak hozzá az adott vállalkozások gazdasági teljesítményéhez, a foglalkoztatáshoz valamint régiójuk környezetének fenntartható fejlődéséhez.


Viszkei György a díjjal
Viszkei György a díjjal
Az ÖKO-Pannon Kht. által koordinált Zala és Vas megyei szelektív hulladékgyűjtési rendszer kiépítése 2004. januárjában kezdődött és több mint 250.000 lakos számára biztosít szelektív hulladékgyűjtési lehetőséget. Az Osztrák Gazdasági Kamara által támogatott Constantinus Club minden évben 6 kategóriában – ügyviteli tanácsadás, információtechnológia, kommunikáció, humánerőforrás management, outsourcing és az Európa Díj – díjaz olyan osztrák vagy osztrák kapcsolattal bíró informatikai, szolgáltató és tanácsadó vállalatokat, amelyek projektjei a legnagyobb mértékben járulnak hozzá az adott vállalkozások gazdasági teljesítményéhez, a foglalkoztatáshoz valamint régiójuk környezetének fenntartható fejlődéséhez.

Az idén több száz projekt került nevezésre Ausztria ezen, egyik legrangosabb gazdasági megmérettetésének tekintett díjra. A neves osztrák üzletemberekből, gazdasági döntéshozókból, politikusokból és környezetvédelmi szakemberekből álló zsűri 43 projekt talált értékelésre és helyezésre alkalmasnak. A tekintélyes grémium az Európai Díjra az ÖKO-Pannon Kht., a Tanzer GmbH és a Vasi Consulting Kft. regionális szelektív hulladékgyűjtési projectjét találta a legérdemesebbnek. „Az Európai Díj a magyarországi szelektív hulladékgyűjtés és hasznosítás terén végzett munka eddigi legmagasabb szintű elismerése” – mondta Viszkei György, az ÖKO-Pannon Kht. ügyvezető igazgatója. „A díj nemcsak a projekt partnerek összefogásának sikerességét jelzi, de egyben bizonyítéka annak is, hogy az integrált hulladékgazdálkodás és szelektív hulladékgyűjtés terén a regionális alrendszerekből építkező országos szinten koordinált rendszereknek van létjogosultsága” – tette hozzá az igazgató.

Az ÖKO-Pannon Kht. által koordinált szelektív hulladékgyűjtési és hasznosítási rendszerben jelenleg 24 régió több mint 250 településén, összesen több mint 2 millió lakosnak van lehetősége különválogatva gyűjteni az otthonában hulladékká vált csomagolás A kht. 2005 végéig mintegy 3,5 millió lakost kíván integrálni rendszerébe.

További információ kérhető:
Gönci Beáta ÖKO-Pannon Kht. 383-9305 bgonci@okopannon.hu



Paulovics Henrietta Premier Kommunikációs Iroda 483-1860 paulovics@premiercom.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás