A rovat kizárólagos támogatója
(X)

A nagytakarítás rendszeres feladat egy háztartásban. Nemcsak a karácsony vagy a húsvét előtti időszakban van rá szükség, hiszen az otthonunk és a család nagyságsa befolyásolhatja, hogy milyen gyakran érdemes megejteni.

Ehhez azonban olyan eszközökre lesz szükség, amelyek nagyban megkönnyítik a feladatok elvégzését. Egy takarítógéppel bármikor neki kezdhetünk a munkának, a vendégek és a családtagok fogadása előtt pillanatok alatt végezhetünk a porszívózással, mosással. A tisztaság azonban nemcsak a takarítás alaposságán múlik, hiszen nem mindegy, hogy milyen készüléket használunk hozzá.

Rendszeres takarítás a környezetünk tisztán tartása érdekében

A porszívó alkatrészek és kiegészítők például gyakran elhasználódhatnak, azonban ilyenkor nem magát a berendezést kell cserélni, hanem az egyes elemeket. Ezzel nem csak jót teszünk a környezetünknek – hiszen nem termelődik annyi szemét –, de még a pénztárcánk is meg fogja hálálni nekünk.

Amennyiben az alkatrészek elhasználódott állapotban vannak, akkor a gép sem tud olyan hatékony működést folytatni, mint az elvárt lenne. A hatékony és eredményes tisztítás érdekében vannak olyan elemek, amik a használat során gyakran elkopnak, szennyezettek lesznek. 

Takarítani pedig mindig kell, nem lehet kimagyarázni a dolgot azzal, hogy elromlott vagy elhasználódott. Minimum hetente 2-3 alkalommal porszívózni szükséges ahhoz, hogy ne legyen piszkos a padló. Nem beszélve a nagytakarításról, amit jó esetben havonta egyszer, de legalább évszakonként meg kellene tenni.

Mit kell tudni az alkatrészek cseréjéről?

Amikor vendégeket várunk, egyszerűen csak tisztábbá szeretnénk tenni a környezetünket, akkor bizony gyakran előkerülnek a takarítógépek. Ezeknek igen gyakran használt háztartási berendezéseknek bőven akad előnyük, ennek ellenére minden egyedi gépnek megvan a maga gyenge pontja. Amikor nagy terhelésnek van kitéve, akkor érdemes bizonyos időközönként az egyes elemeket a használat mértékétől függően kicserélni.

A csere segíthet abban, hogy a gép élettartamát megnöveljük, emellett a munkavégzést is tökéletesíthetjük. Amennyiben új alkatrész kerül beszerelésre, a szerkezet úgy fog működni, ahogy elvárható. Az egyes alkatrészek eltömődése hozzájárulhat a motor teljesítményének romlásához, ami végül meghibásodáshoz vezethet.

Mit kell gyakrabban cserélni?

A szőnyeg- és a kárpittisztító esetében főleg a fejrész koszolódhat túlzottan. Előfordulhat, hogy egy rossz mozdulat hatására a kárpitfej plexi burkolata betörik, ami miatt a gép használhatatlanná válik. Ennek a plexinek azonban elengedhetetlen szerepe van, hiszen ezzel ellenőrizhető a víz tisztasága, így tudjuk megállapítani, hogy a tisztítási folyamat sikeres volt-e vagy sem.

Mielőtt azonban alkatrészt vásárolnánk, nem árt alaposan ellenőrizni, hogy az adott termék kompatibilis-e a saját berendezésünkkel. Vásárolhatunk az  eredetivel megegyező típusút az utángyártott darabok között. De gyári alkatrészekből is akad megfelelő választék.

Ami kopó alkatrész, egy idő után biztos elhasználódik. Ilyen cserélendő elemek: bolygókerekek a készülék alján, portartály, külső ciklon tartály, porszívó gégecső, csatlakozók, műanyag zárófülek és szűrők. Ezekre érdemes fokozottan odafigyelni, hiszen ezek hibái vagy nem rendeltetésszerű működése megnehezíti a munkavégzés folyamatait.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás