Hirdetés
greenfo

Egy budapesti külkerület erdőrészének beültetésével indította “törvényességi akcióját” a Fidesz környezetvédelmi csoportja, amelynek tagjai a főváros “szomorú” elvándorlási statisztikáját akarják megállítani.

“Azt üzenjük a kormánynak, a hatóságoknak, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy az Európában sereghajtó Budapest statisztikái ne romoljanak tovább, ne legyen egy olyan terület sem, ahol úgy tűnik el egy fa, hogy azt ne pótolnák” – jelentette ki Medgyesy Balázs a Fidesz zöld tagozatának elnöke Budapesten, a XVI. kerületben, az Erdős utcában, ahol a Föld Napja alkalmából rendeztek erdőpótlási és “törvényességi akciót”.
“A törvényességi akciónk lényege, hogy az alkotmányban biztosított egészséges környezethez való jogot a hatóságok és a tulajdonos helyett civil kezdeményezéssel kívánjuk érvényesíteni” – mondta. Utalt arra, hogy a Kisszentmihály nevű terület melletti erdőnek egy 6,5 hektáros részét egy éve úgy vágták ki, hogy azóta – noha a törvény előírja az újrafásítást – a terület érintetlenül áll.
“Hova tűnt az erdő? Lakóparkot akarnak?” – tette fel a kérdést Medgyesy Balázs, akinek a kezdeményezésére most tíz facsemetét ültettek. A politikus emlékeztetett a Nemzetközi Föld Napja Mozgalom üzenetére, amely szerint a fák ültetése a gyermekek jövőjét biztosítja.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás