Hirdetés

Szeptember 30 – október 6 között immár 17. alkalommal várják az Erdők Hete rendezvényei a látogatókat szerte az országban. Az Országos Erdészeti Egyesület által indított kezdeményezés minden évben mintegy száz helyszínen és különböző programmal hívja az erdőt szerető embereket a természetbe.

Az Erdők Hete programsorozat témájául dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter idén az erdők közjóléti, turisztikai szolgáltatásainak bemutatását jelölte meg. Hiszen az ország területének egyötödét borító erdők több tízmillió látogatót fogadnak évente, a gyalogos turistától a kerékpáros túrázón át a napi rendszerességgel sportolókig. Az erdő látogatóit fogadó és kiszolgáló infrastruktúra nagy részét az erdőgazdálkodók létesítették és tartják fenn. Köztük sétautakat, pihenőhelyeket, kilátókat, erdei tornapályákat és játszótereket, kisvasutakat, erdei iskolákat és szálláshelyeket.

Ezek gazdagságát, és erdeink értékeit bemutató programokról részletesen tájékozódhat a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programjának támogatásával létrehozott www.erdokhete.hu honlapon. A programok között lesz erdészek vezetésével tartott erdei kirándulás, családi nap, kisvasúti és erdei iskolai rendezvények vagy éppen múzeumi tematikus programok, de ez alkalomból rendezik a magán erdőgazdálkodók éves nagyrendezvényét is.


Erdők hete  pályázati felhívás
2013. szeptember 30. és október 6. között van idén az erdők hete. Ezen a héten szervezzetek túrát az erdőbe, készítsetek képeket a túra alatt minél több fafajról úgy, hogy ti is jól láthatóak legyetek a képeken!
A képeknek a fajok megnevezésével adjatok címet és küldjétek be! Írjátok meg a túra időpontját, helyét (útvonal) és a létszámot is!

Hazatérve a túrátok feldolgozását a következő feladatokból választva végezzétek el:
A. Készítsetek különféle technikákkal képeket, reklámot az erdőről/nek! (Térbeli makett, montázs, képzőművészeti alkotás, stb.)
B. Írjatok olyan verset, mesét, amelyben az erdő és az ember kapcsolatát mutatjátok be! Törekedjetek mindazon pozitív hatások bemutatására, megjelenítésére, amivel az erdő hat az emberre, illetve amivel az ember gyakorol hatást az erdőre.
C. Fotósorozat, fotómontázs, kisfilm készítése az erdő hasznáról.

Tehát amit várunk tőletek: a túrázó csapat adatai, a kiránduláson készült képek digitális formában (CD-n, vagy mammutmaillel küldve), illetve a választott feladat elkészült alkotása postai úton, vagy digitális formában csatolva.
Egy csoport akár mind a három kategóriában is indulhat.
Beküldési cím: erdeiiskola@erdiskegy.hu
levelezési cím: Erdei Iskola Egyesület 7635 Pécs, Cserfa u. 1.
Beküldési határidő: 2013. október 17.

A legjobb egyéni alkotásokat díjazzuk, a legtöbb fafajról képet beküldő, illetve legnépesebb csoportokat társasjátékkal jutalmazzuk. A különböző életkorú csoportok (óvoda, iskola, középiskola, családok, baráti társaságok) értékelése külön kategóriákban történik.
A díjnyertes alkotásokat egy országos vándorkiállításon is bemutatjuk, ezért kérjük, hogy a beküldött pályamunkán feltétlenül tüntessétek fel a pályamunka címét, az alkotócsoportot, iskolát, óvodát.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás