Hirdetés

A környezetvédelemre úgy kell tekinteni, mint egy fejlődő iparágra – erről egyeztetett Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter a Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara (MKIK) képviselőivel.

A megbeszélésen a KvVM és az MKIK közötti együttműködési lehetőségeket tekintették át, illetve a tárca ismertette az erre az évre tervezett főbb célkitűzéseit. Persányi Miklós a megbeszélésen rámutatott, hogy a gazdasági élet szereplőinek fel kell ismerni, hogy a környezetvédelmi tárca nem kíván a gazdasági fejlődés útjába állni. Fontosnak tartotta kiemelni, hogy a világban, így Magyarországon is, a vállalatok egyre inkább odafigyelnek a környezetvédelemre. Ezzel a kamara képviselői is egyetértettek, hiszen – mint elmondták – a vállalatok között egyfajta mutatót jelent az, hogy ki mennyire tartja be a környezetvédelmi előírásokat.

Persányi Miklós emellett ismertette a tárca 2005-ös célkitűzéseit. Ezeknek három fő irányvonaluk van: a „hulladékforradalom”, a környezeti biztonság erősítése, illetve a barátságos természetvédelem megteremtése. Parragh László elnök a KvVM és az MKIK közötti szorosabb együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet, ennek keretében kérte a minisztertől: vizsgálják meg annak a lehetőségét, hogy az érdekegyeztető fórumokon a kamara is képviseltethesse magát, illetve, hogy rendszeres találkozók legyenek a minisztérium és az MKIK között.
A tárca és a kamara egyetértett abban, hogy az együttműködést elősegítheti, ha bizonyos értelemben úgy tekintenek a környezetvédelemre, mint egy fejlődő iparágra. Magyarország számára hatalmas lehetőségeket rejt a jövőben, hogy számtalan környezetvédelmi beruházás várható, amelyben magyar szabadalmak és technológiák alkalmazásával a szellemi és gazdasági tőkét is erősíteni lehet. Így tehát a környezetvédelem és a gazdaság egymást erősítve segítheti egy tisztább Magyarország megteremtését.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás