Hirdetés

Hamarosan leváltják a Paksi Atomerőmű Rt. vezérigazgatóját és az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatóját – értesült lapunk. „A gondolattal foglalkozik a kormány” – fogalmazott diplomatikusan egy neve elhallgatását kérő kormányzati tisztviselő, míg László Csaba pénzügyminiszter kikerülte a konkrét kérdést azzal, hogy a gazdasági kabinet rendkívüli ülése a kérdéssel nem foglalkozott. Értesüléseink szerint a kormányban többen úgy vélik, hogy a nemzetközi vizsgálat eredménye alapot ad az erőmű első embere, Kocsis István, és az OAH főigazgatója, Rónaky József felmentésére. Helyükre keresik az utódokat.

Tegnap a környezetvédelmi bizottság rendkívüli ülésén Köllő Imre paksi rendőrkapitány a testületet arról tájékoztatta: a Greenpeace-tüntetés kapcsán nem folyt olyan eljárás, amelynek során titkosszolgálati eszközöket vettek volna igénybe. A bizottság MSZP-s tagjainak távolmaradásával megtartott ülésen a rendőri vezetők újfent kijelentették: a rendőrség a tüntetésen nem alkalmazott az indokoltnál szigorúbb kényszerítő eszközöket. Illés Zoltán, a bizottság alelnöke viszont azt állította, hogy a rendőrök eleve gyűlölettel viseltettek az aktivistákkal szemben. Ezt valamennyi jelen lévő tisztségviselő visszautasította. Rendőrségi videofelvétel – a rendőrkapitány szerint technikai okokból – nem készült az akcióról.

Az ülésen több képviselő – köztük Gusztos Péter (SZDSZ) – kijelentette: a beszámolók nem győzték meg őket arról, hogy a tüntetőkkel szembeni kényszerítő intézkedések valóban indokoltak voltak. A Greenpeace bejelentette: a rendőri intézkedések miatt eljárást kezdeményez.
2003. június 27.
Forrás:www.nepszabadsag.hu>>>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás