Hirdetés

“Nem blokkolják” a paksi bővítést Brüsszelben, csak a fűtőanyag-beszerzésről szóló szerződést kérdőjelezik meg – közölte az Európai Bizottság szóvivője. Egyelőre sokkal többet nem tudott elmondani, mert a beruházás dokumentumait a magyar parlament titkosította. A bizottság azonban úgy tudja, hogy a magyar kormány már beleegyezett a titkosítás feloldásába, így hamarosan mindent elmagyaráznak.

Az Európai Bizottság (EB) úgy értesült, hogy a magyar hatóságok beleegyeztek a paksi bővítésről szóló dokumentumok titkosításának feloldásába – közölte ma Brüsszelben Anna-Kaisa Itkonen, a bizottság energiaügyekért felelős szóvivője szokásos sajtótájékoztatóján.

A bizottság éppen most tekint bele ezekbe a dokumentumokba, és feltett szándéka, hogy a közeljövőben nyilvánosságra hozza a csütörtökön napvilágra került döntést, amilyen részletesen csak lehet. Egyelőre csak nagyon keveset tudnak elárulni a témában, mivel a dokumentumokat, amelyek alapján az EB meghozta döntését, titkosítottak – közölte.  A szóvivő annyit elmondott az EU-s vétóról, hogy a bizottság "nem blokkolja" a paksi beruházást, hanem az üzlet fűtőanyag-beszerzésről szóló részét kérdőjelezte meg. A bizottság múlt heti döntése eredményeképp folytatódnak a tárgyalások a magyar kormány és az Euratom között a fűtőelem-beszerzésre vonatkozó egyezségről- írta a hvg.hu.

 

Uniós pofon Paks 2-nek

Uniós pofon Paks 2-nek

Blokkolta az Európai Unió a Paks2-projektet, azaz a 12 milliárd eurós orosz-magyar atommegállapodást, írta a Financial Times
Giró-Szász András cáfolta, Navracsics Tibor viszont megerősítette, hogy az EB beintett a bővítésnek. Nem lehetett kérdezni Paks-ügyben a szóvivőtől. Ki adja a sugárzást?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás